Francezii cumpara usi fotovoltaice romanesti

in Stiri 16 November 2012 311 Views

Usile de garaj cu celule fotovoltaice, asamblate in Romania, vor fi si mai cautate pe pietele externe in anul 2013, considera reprezentantii firmei MCA Grup Romania, cel mai mare producator de usi sectionale din zona Balcanilor si Ungaria.

Principala piata de desfacere pentru produsele MCA Grup este cea franceza.

Potrivit directorului general al companiei, Ciprian Oprea, MCA Grup tinteste afaceri de doua milioane de euro in 2013 in Franta.

De altfel, Franta este considerata cea mai dezvoltata piata de usi de garaj din Europa, cu 30 la suta peste piata din Germania.

In aceste zile, la Paris se desfasoara targul EquipBaie 2012, axat pe solutii constructive de inchidere a spatiilor – usi, ferestre, rulouri pentru ferestre si produse destinate protectiei solare.

Compania MCA participa cu inovatiile Power Door, usa de garaj care produce energie, si Vogue, usa de garaj unicat destinata caselor cu design elegant.

O piata interesanta: Africa

MCA lucreaza deja cu 30 de distribuitori in Franta, aceasta fiind zona de export in care MCA a avut cel mai mare succes. „Participam la Equip Baie pentru ca vrem sa intelegem mai bine particularitatile pietei franceze. Suntem foarte interesati sa ne extindem afacerile aici, deoarece am identificat o cerere importanta de produse de calitate, la preturi avantajoase, exact ceea ce ofera MCA. Prelungirea crizei economice din ultimii ani reprezinta pentru producatorii seriosi din sud-estul Europei o oportunitate de a intra pe piete din Vest, altadata inabordabile. Recesiunea economica a generat pe pietele din marile state europene o crestere a nevoii de produse de calitate, dar cu preturi bune”, spune Ciprian Oprea, directorul general al MCA.

In afara Europei, o alta oportunitate pentru producatorii romani poate fi zona Africii. „Participarea noastra la acest targ are ca scop si sa atacam noi piete. Cererile sunt in crestere, chiar in aceasta perioada am incheiat primul contract in Nigeria”, explica Oprea.

Pe ansamblul anului 2012, MCA estimeaza o cifra de afaceri totala de 9 milioane de euro, dintre care 1,4 milioane de euro reprezinta exporturile. In anul 2011, piata usilor sectionale fusese mai buna, totalizand, in Romania, 12 milioane de euro. Pentru anul 2013, in Romania, estimarile sunt si mai pesimiste, asteptandu-se o scadere a vanzarilor de usi de garaj, pe piata interna, cu 20 la suta fata de anul 2012. Cauza acestei situatii este prabusirea pietei imobiliare, inclusiv numarul redus de proiecte imobiliare aflate in diferite stadii de constructie.

In anul 2011, MCA Grup Romania a realizat o cifra de afaceri de 8,2 milioane de euro, in crestere cu 25 la suta fata de anul 2010. Firma romaneasca are o experienta de 15 ani si exporta in opt state europene – Belgia, Franta, Austria, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova si Italia.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Usile de garaj produc energie verde

 

Comentarii

comentarii