Frankfurt, cel mai sustenabil oraș din lume

in Recomandate, Studii 12 February 2015 1,173 Views

Frankfurt este cel mai sustenabil oraș din lume potrivit Indexului Orașelor Sustenabile. Londra se află pe locul al doilea, urmată de Copenhaga. Autorii indexului au ales 50 de orașe din toată lumea pentru a acoperi mai multe niveluri de dezvoltare economică, de creștere estimată și provocări privind dezvoltarea durabilă. 

13357544683_eff2559034_z

Indexul Ora╚Öelor Sustenabile face clasamentul ├«n func╚Ťie de 20 de indicatori din cinci domenii cheie: economia, afacerile, riscul, infrastructura ╚Öi finan╚Ťele. De asemenea, ├«mparte rezultatele ├«n func╚Ťie de trei sub-indici – social, de mediu ╚Öi economic ÔÇô care, ├«mpreun─â, determin─â c├ót de sustenabil este fiecare ora╚Ö.

Frankfurt este cunoscut ca un centru financiar interna╚Ťional major, dar ╚Öi un nod ├«n transporturi. ├Än urm─â cu 25 de ani, ora╚Öul ╚Öi-a ├«nfiin╚Ťat propria agen╚Ťie pentru energie ╚Öi este membru fondator al Alian╚Ťei Climatice a Ora╚Öelor Europene, lu├óndu-╚Öi angajamentul s─â ├«╚Öi reduc─â emisiile de dioxid de carbon cu 10% ├«n fiecare an, ceea ce ├«nseamn─â c─â va ajunge la o reducere a emisiilor de 50% ├«n 2030. Municipalitatea ├«╚Öi propune ca p├ón─â ├«n 2050, toat─â energia consumat─â s─â provin─â din surse regenerabile, ceea ce ├«nseamn─â o reducere cu 95% a emisiilor.

Frankfurt a fost una dintre cele trei finaliste ale competi╚Ťiei Capitala European─â Verde 2014 ╚Öi a fost desemnat Ora╚Öul European al Copacilor ├«n 2014, fiecare arbore din Frankfurt fiind ├«nregistrat ╚Öi monitorizat, iar datele colectate sunt valabile online. De asemenea, ora╚Öul de╚Ťine cea mai mare p─âdure din Germania, cu o suprafa╚Ť─â de 8.000 de hectare, adic─â o treime din ora╚Ö. ├Än plus, 15% dintre naveti╚Öti folosesc bicicleta ├«n Frankfurt.

╚śapte din primele zece ora╚Öe sustenabile sunt din Europa. Cele mai pu╚Ťin sustenabile ora╚Öe din index sunt ora╚Öele cu un ritm rapid de cre╚Ötere din Asia: Jakarta, pe locul 45, Manila, pe 46, Mumbai, pe 47, Wuhan pe 48 ╚Öi New Delhi pe 49. Nairobi a ocupat ultimul loc. Autorii raportului avertizeaz─â c─â ├«n multe ora╚Öe, ├«mbun─ât─â╚Ťirile economice ╚Öi de mediu vin cu un cost pentru aspectul social. Din acest punct de vedere, Amsterdam este ora╚Öul cel mai echilibrat.

Pute╚Ťi citi ╚Öi:

12 ora╚Öe candideaz─â pentru titlul de “Capitala verde a Europei 2017”

Cea mai lung─â pist─â de biciclete din Europa va traversa Londra

Comentarii

comentarii