Franța va interzice extracția petrolului și a gazelor naturale până în 2040

in Legislatie 25 December 2017 296 Views

Parlamentul francez a aprobat o lege care interzice extracția și exploatarea petrolului și a gazelor pe toate teritoriile sale până în 2040.

Franța interdicție exploatare petrol gaze naturale

Franța nu va mai acorda licențe noi pentru exploatarea petrolului și a gazelor, iar cele existente vor expira în 2040. Franța devine astfel prima țară care interzice complet exploatarea acestor resurse naturale.

Franța, lider global în legislație de mediu

Decizia luată este mai mult simbolică, pentru că Franța importă mai mult de 99% din petrolul și gazele naturale folosite, extrăgând doar 815.000 de tone pe an. Însă parlamentul francez speră să influențeze pozitiv factorii de decizie globali când vine vorba de legislația de mediu.

Ministrul francez al Mediului, Nicolas Hulot, a declarat:

„(Interdicțiile) asigură coerența între legile noaste și angajamentele luate în cadrul Acordului de la Paris… pentru a rămâne sub limita de 2 grade Celsius, trebuie să lăsăm sub pământ majoritatea combustibililor fosili.”

Această decizie vine în cadrul unor planuri ambițioase de a transforma Franța într-o țară mai sustenabilă, cu emisii de carbon reduse. Printre țintele stabilite se numără interzicerea tuturor vehiculelor pe benzină sau motorină până în 2040, renunțarea la cărbune pentru a produce energie până în 2022 și reducerea producției de energie nucleară de la 75% la 50%.

În plus, Nicolas Hulot vrea să înceapă o campanie împotriva bunurilor produse nesustenabil și să renunțe la importul de ulei de palmier și soia din surse care contribuie la despăduriri.

 

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii