Franța va investi 700 milioane de euro pentru adoptarea energiei solare

in Energie 12 March 201830 Views

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că Franța va oferi 700 de milioane de euro către Alianța Internațională pentru Energie Solară (ISA), în cadrul conferinței inaugurale a organizației.

franta energie solara ISA

Emmanuel Macron și Narendra Modi lansează Alianța Internațională pentru Energie Solară foto: Guvernul Indian

ISA este o organizație interguvernamentală care urmărește să ajute țările în curs de dezvoltare să valorifice energia solară, având fonduri de 1 trilion de dolari. Economiile emergente vor primi asistență în forma împrumuturilor și a donațiilor, peste cei 300 de milioane de euro oferiți de Franța în 2015. Astfel, investițiile făcute de statul francez se ridică la 1 miliard de euro.

60 de țări s-au alăturat alianței

Organizația a fost lansată în 2015 de prim-ministrul indian Narendra Modi și promovează energia solară în 121 de țări însorite care se află parțial sau integral între Tropicul Cancerului și al Capricornului. Șaizeci de țări au semnat acordul pentru a se alătura alianței, împreună având trei pătrimi din întreaga populație a lumii.

Principalul scop al organizației este să reducă costul finanțărilor și să stimuleze investițiile de-a lungul lanțului de aprovizionare, incluzând în procesul de fabricație, dezvoltarea proiectelor și tehnologii de stocare, relatează Reuters.

Green Report Shop Produse ECO

Primul summit al ISA a avut loc săptămâna trecută în New Delhi. Șefii de stat a 23 de națiuni au fost prezenți la eveniment, precum și lideri ai unor bănci majore de dezvoltare cum ar fi Banca Asiatică de Dezvoltare și Banca Africană de Dezvoltare. În cadrul conferinței, Narendra Modi a propus un plan de acțiune care să facă energia solară accesibilă pentru toate țările.

Adoptarea energiei solare va ajuta la reducerea folosirii combustibililor fosili și la combaterea schimbărilor climatice.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii