Fran╚Ťa va investi 700 milioane de euro pentru adoptarea energiei solare

in Energie 12 March 2018 36 Views

Pre╚Öedintele francez Emmanuel Macron a anun╚Ťat c─â Fran╚Ťa va oferi 700 de milioane de euro c─âtre Alian╚Ťa Interna╚Ťional─â pentru Energie Solar─â (ISA), ├«n cadrul conferin╚Ťei inaugurale a organiza╚Ťiei.

franta energie solara ISA

Emmanuel Macron ╚Öi Narendra Modi lanseaz─â Alian╚Ťa Interna╚Ťional─â pentru Energie Solar─â foto: Guvernul Indian

ISA este o organiza╚Ťie interguvernamental─â care urm─âre╚Öte s─â ajute ╚Ť─ârile ├«n curs de dezvoltare s─â valorifice energia solar─â, av├ónd fonduri de 1 trilion de dolari. Economiile emergente vor primi asisten╚Ť─â ├«n forma ├«mprumuturilor ╚Öi a dona╚Ťiilor, peste cei 300 de milioane de euro oferi╚Ťi de Fran╚Ťa ├«n 2015. Astfel, investi╚Ťiile f─âcute de statul francez se ridic─â la 1 miliard de euro.

60 de ╚Ť─âri s-au al─âturat alian╚Ťei

Organiza╚Ťia a fost lansat─â ├«n 2015 de prim-ministrul indian Narendra Modi ╚Öi promoveaz─â energia solar─â ├«n 121 de ╚Ť─âri ├«nsorite care se afl─â par╚Ťial sau integral ├«ntre Tropicul Cancerului ╚Öi al Capricornului. ╚śaizeci de ╚Ť─âri au semnat acordul pentru a se al─âtura alian╚Ťei, ├«mpreun─â av├ónd trei p─âtrimi din ├«ntreaga popula╚Ťie a lumii.

Principalul scop al organiza╚Ťiei este s─â reduc─â costul finan╚Ť─ârilor ╚Öi s─â stimuleze investi╚Ťiile de-a lungul lan╚Ťului de aprovizionare, incluz├ónd ├«n procesul de fabrica╚Ťie, dezvoltarea proiectelor ╚Öi tehnologii de stocare, relateaz─â Reuters.

Green Report Shop Produse ECO

Primul summit al ISA a avut loc s─âpt─âm├óna trecut─â ├«n New Delhi. ╚śefii de stat a 23 de na╚Ťiuni au fost prezen╚Ťi la eveniment, precum ╚Öi lideri ai unor b─ânci majore de dezvoltare cum ar fi Banca Asiatic─â de Dezvoltare ╚Öi Banca African─â de Dezvoltare. ├Än cadrul conferin╚Ťei, Narendra Modi a propus un plan de ac╚Ťiune care s─â fac─â energia solar─â accesibil─â pentru toate ╚Ť─ârile.

Adoptarea energiei solare va ajuta la reducerea folosirii combustibililor fosili și la combaterea schimbărilor climatice.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii