Fran╚Ťa va interzice comercializarea ma╚Öinilor pe benzin─â ╚Öi motorin─â p├ón─â ├«n 2040

in Business, Legislatie, Poluare, Transport 10 July 2017 227 Views

P├ón─â ├«n 2040, Fran╚Ťa va interzice comercializarea ma╚Öinilor alimentate de combustibili fosili, informeaz─â The Telegraph. Anun╚Ťul a fost f─âcut de ministrul Ecologiei, Nicolas Hulot, ╚Öi vine ├«n sprijinul m─âsurilor convenite ├«n 2015 ├«n cadrul Acordului pentru Clim─â de la Paris.

benzina

foto: wikimedia commons

 

Nicolas Hulot a anun╚Ťat c─â ÔÇ×vom ├«nceta comercializarea de autovehicule pe benzin─â ╚Öi pe motorin─â p├ón─â ├«n 2040ÔÇŁ ╚Öi ╚Öi-a luat angajamentul c─â, p├ón─â ├«n 2050, Fran╚Ťa va deveni o ╚Ťar─â cu zero emisii de carbon. ┬áMinistrul a recunoscut c─â aceste ╚Ťinte vor pune presiune pe produc─âtorii francezi de ma╚Öini ╚Öi c─â, ├«n prezent, ei au proiecte care s─â ÔÇ×├«ndeplineasc─â aceast─â promisiuneÔÇŁ. Planul noului guvern francez prevede ca gospod─âriile mai s─ârace s─â primeasc─â o prim─â pentru a-╚Öi schimba ma╚Öinile vechi, care polueaz─â mai mult, cu alternative mai prietenoase cu mediul.

Anun╚Ťul f─âcut de Hulot a venit la scurt timp dup─â ce conducerea Volvo a anun╚Ťat, s─âpt─âm├óna trecut─â c─â, ├«ncep├ónd cu 2019, modelele noi de ma╚Öini produse de companie vor fi doar electrice ╚Öi hibride.

Cite╚Öte ╚Öi:┬áPia╚Ťa autoturismelor ÔÇŁverziÔÇŁ s-a decuplat de la Rabla. Peste 400 de ma╚Öini electrice ╚Öi hibride, cump─ârate ├«n T1

├Äntr-o conferin╚Ť─â de pres─â care a avut loc luna trecut─â, Hulot le-a spus jurnali╚Ötilor francezi c─â o lege, care va interzice acordarea de licen╚Ťe noi pentru explor─âri de petrol ╚Öi gaze naturale, va intra ├«n vigoare din toamna acestui an.

Ini╚Ťiativa face parte din seturile de m─âsuri, care se ├«ntind pe cinci ani, propuse de guvernul lui Emmanuel Macron, prin care se va realiza tranzi╚Ťia c─âtre energia ÔÇ×verdeÔÇŁ. De asemenea, Fran╚Ťa va restric╚Ťiona utilizarea uleiului de palmier ├«n produc╚Ťia de biocombustibili, pentru a reduce desp─âduririle care au loc ├«n ╚Ť─ârile de origine.

Cite╚Öte ╚Öi: Proiect: p├ón─â ├«n 2020, UE va trebui s─â renun╚Ťe treptat la biocombustibilul din ulei de palmier

Totodat─â, ministrul francez a anun╚Ťat c─â p├ón─â ├«n 2025 s-ar putea ├«nchide 17 reactoare nucleare deoarece guvernul vrea s─â reduc─â ponderea energiei nucleare ├«n produc╚Ťia de energie.

Cite╚Öte ╚Öi: Macron continu─â campania ├«mpotriva lui Trump. Invit─â cercet─âtorii ╚Öi activi╚Ötii s─â se mute ├«n Fran╚Ťa

Comentarii

comentarii