Frații Koch, miliardarii care investesc în industrii poluante, vor finanța un grup care va milita împotriva automobilelor electrice

in Transport 23 February 2016 324 Views

Miliardarii Koch, care dețin Koch Industries, companie cu afaceri de la industria petrolului și petrochimie până la comerț cu materii prime, au anunțat că vor înființa un grup de lobby care are ca obiectiv proliferarea transportului bazat pe hidrocarburi și blocarea subvențiilor guvernamentale acordate vehiculelor electrice. Grupul va primi anual o finanțare de 10 milioane de dolari, informează inhabitat.com.

fratii Koch

Surse din interior au dezvăluit corespondența dintre membru al consiliului Koch Industries, James Mahoney, și un fost lobbyist al industriei petrochimice, Charlie Drevna, pentru a crea o nouă platformă pentru canalizarea fondurilor în acțivități pro petroliere. Surse susțin că grupul de lobby ar trebui să fie gata în vara anului viitor.

O sursă din industrie, care a solicitat anonimatul, a declarat ca grupul va “face publicul conștient de toate beneficiile transportului pe bază de petrol”, conform The Huffington Post. Posibilitatea ca “în 20 de ani, vehiculele electrice ar putea avea un segment de piață substanțial în SUA” este terifiant pentru cei din industria combustibililor fosili.

Vehiculele electrice ar putea acapara 5% din paiașa SUA până în anul 2025, față de 1% în prezent, în special datorită subvențiilor generoase și altor facilități fiscale. În timp ce frații Koch și alți investitori fideli combustibililor fosili fidel nu reușească să vadă dincolo de propriile buzunare, ceilalți americani sunt pregătiți să preia responsabilitatea schimbărilor climatice.

Comentarii

comentarii