Fridays for Future ├«┼či anuleaz─â protestele din Germania din cauza coronavirusului

in Schimb─âri Climatice 11 March 2020 29 Views

Mi┼čcarea Fridays for Future a anulat o serie de ac┼úiuni de protest de amploare, pe care le preg─âtea ├«naintea alegerilor locale din Bavaria, din cauza crizei coronavirusului. Totu╚Öi, vineri vor avea loc ÔÇ×greve digitale masiveÔÇŁ.

ÔÇ×Cu inima grea, anul─âm marele protest pentru clim─â care-l preg─âteam pentru vineri. Pentru a compensa, protestele noastre din mediul online vor fi mai zgomotoaseÔÇŁ, au transmis membrii mi┼čc─ârii Fridays for Future ├«ntr-un mesaj pe Twitter.

Evenimentele de vineri, organizate ├«naintea alegerilor locale din Bavaria, aveau scopul de a pune presiune pe politicieni ╚Öi pe autorit─â╚Ťi de a lua m─âsuri urgente privind schimb─ârile climatice.

O purt─âtoare de cuv├ónt a declarat ├«ntr-o conferin╚Ť─â de pres─â online, ├«n direct de la M├╝nchen, c─â nu vor exista proteste ├«n marile ora╚Öe, ci ac╚Ťiuni de amploare mai mic─â ╚Öi ÔÇ×diverse ac╚Ťiuni creativeÔÇŁ.

├Än schimb, vor avea loc ÔÇ×greve digitale masiveÔÇŁ – asta ├«nseamn─â, de exemplu, postarea de imagini cu semnele de protest pe Internet.

Mi┼čcarea Fridays for Future, care organizeaz─â diferite evenimente ┼či proteste ├«n numeroase ora┼če germane ├«n cursul zilelor de vineri, a fost lansat─â de Greta Thunberg, o adolescent─â suedez─â.

T├ón─âra de 16 ani a devenit cunoscut─â absent├ónd de la ┼čcoal─â ├«n fiecare zi de vineri, din vara lui 2018, pentru a face grev─â ├«n fa┼úa parlamentului de la Stockholm cu scopul de a cere politicienilor s─â fac─â mai mult ├«mpotriva schimb─ârilor climatice.

Ecoul apelului s─âu s-a extins dup─â discursurile ┼úinute la cea de-a 24-a conferin┼ú─â anual─â a ONU privind schimb─ârile climatice, desf─â┼čurat─â ├«n Polonia ├«n decembrie 2018, ┼či apoi ├«n fa┼úa participan┼úilor Forumului de la Davos, din ianuarie 2019.

Comentarii

comentarii