Fuel, un documentar despre dependenta Americii de combustibilii fosili

in Video News 12 June 2009 295 Views

Documentarul ÔÇ×FuelÔÇŁ, realizat in 2008 de Josh Tickell, este un portret al dependentei Americii de petrol, ce demonstreaza si nevoia imediata de solutii pentru alimentarea cu energie. Regizorul se ocupa si de dominatia in crestere a industriei petrochimice in economia SUA , de la sistarea productiei de masini Ford ce ruleaza pe etanol, pana la legislatia referitoare la energie, sponsorizata de compania petrochimica a fostului vicepresedinte american Dick Cheney.

Tickell discuta cu personalitati ca Robert Kennedy Jr, avocat specializat in litigii de mediu si miliardarul britanic Richard Branson si cu alti activisti pentru mediu, dar si cu vedete ca Sheryl Crow, Larry Hagman, Woody Harrelson, Julia Roberts si Neil Young.

Documentarul vorbeste depre razboiul din Irak in termeni de securitate energetica, arata ca nu toti biocombustibilii sunt prietenosi cu mediul si demonstreaza ca doar un pachet diversificat de energii regenerabile poate stimula economia, respectand in acelasi timp mediul inconjurator.

Comentarii

comentarii