Fundasul Luis Moreno, 45 de zile de inchisoare pentru uciderea unei bufnite

in Biodiversitate 3 March 2011 111 Views

Fotbalistul panamez Luis Moreno, de la formatia Deportivo Pereira, risca 45 de zile de inchisoare si o amenda usturatoare dupa gestul sau scandalos de duminica, atunci cand a degajat mortal o bufnita in timpul unui meci de fotbal.

Bufnita, care traia sub acoperisul stadionului Roberto Melendez al celor de la Atletico Junior, facea parte dintr-un grup de pasari devenit mascote ale clubului. Duminica, pasarea plana deasupra terenului cand a fost lovita de mingea de fotbal. Fundasul Luis Moreno s-a apropiat de ea si a degajat-o in afara terenului. Gestul a fost taxat dur de suporterii echipei adverse, care au scandat tot restul meciului ”criminalul, criminalul”.

Gestul l-a costat scump pe Moreno, care aproape era  sa fie linsat de suporterii columbieni. Acesta si-a cerut deja scuze, insa autoritatile de mediu din Columbia nu l-au iertat. Luni, politia din Baranquilla a indicat faptul ca autoritatile de mediu au declansat procesul de rele tratamente aplicate unui animal.

Fotbalistul risca sa ”joace” 45 de zile dupa gratii si sa plateasca o amenda consistenta. Inclusiv clubul la care joaca si liga columbiana au anuntat ca ii vor aplica sanctiuni pentru gestul sau ”incalificabil”.

Moreno, care si-a cerut de mai multe ori scuze, a promis ca se va duce la o gradina zoologica pentru a lucra voluntar.

 

Comentarii

comentarii