Furtunile au ridicat cu 100% numărul dosarelor de daună pe segmentul asigurărilor de locuință al Gothaer

in Business 9 October 2017192 Views

Numărul dosarelor de daună deschise în perioada ianuarie – septembrie 2017, pentru pagube produse de furtună pe segmentul asigurărilor de locuințe, a crescut cu 100%. Cea mai mare despăgubire s-a ridicat proximativ 60.000 lei, potrivit datelor Gothaer Asigurări Reasigurări.

Furtunile au ridicat cu 100% numărul dosarelor de daună pe segmentul asigurărilor de locuință al Gothaer

Sursă: www.opiniatimisoarei.ro

Din perspectiva zonelor cele mai afectate de furtună, evenimentele meteo înregistrate în data de 17 septembrie au plasat județul Timiș în fruntea clasamentului, aproape 50% dintre dosarele avizate la Gothaer provenind din acest eveniment. Următorul în top este județul Cluj, cu 20% dintre dosarele avizate. Datele reflectă dosarele deschise pe segmentul asigurărilor de proprietăţi, incluzând atât locuințe, clădiri comerciale, cât și culturi agricole.

Pe segmentul agricol, la Gothaer au fost avizate, în perioada menționată, cu 37% mai puține dosare de daună, comparativ cu perioada similară a anului precedent, severitatea evenimentelor produse şi a despăgubirilor fiind însă cu 60% mai mare.

Valoarea medie a despăgubirilor plătite pe segmentul agricol ca urmare a producerii riscului de furtună s-a ridicat la aproximativ 55.000 lei, cel mai mare eveniment produs ridicându-se însă la valoarea de 1.200.000 lei.

Furtunile produc pagube de valori diferite culturilor agricole și locuințelor. La locuințe, cele mai frecvente pagube sunt înregistrate la acoperișuri și bunuri casabile, în vreme ce culturile agricole pot fi integral sau parţial afectate de furtună, pe suprafeţe sensibil mai mari. Pentru ambele forme observăm că s-au înregistrat severităţi din ce în ce mai mari, ceea ce conturează forța ridicată, mai agresivă a fenomenelor meteo înregistrate”, a explicat Alin Enescu, Director Daune Gothaer Asigurări Reasigurări.

Durata medie de instrumentare (de la data avizării până la data plăţii) pentru dosarele deschise de Gothaer ca urmare a evenimentelor meteo din 17 septembrie în vestul și nord-vestul țării a fost de patru zile.

Pe 17 septembrie, o furtună extrem de violentă s-a abătut asupra județului Timiș. Cinci persoane au decedat (două în Timișoara și trei în Buziaș) și alte 48 au fost rănite, între care și șase copii.

Comentarii

comentarii