Gabriela Firea: Pentru a avea un transport public performant, Bucureștiul are nevoie de aproximativ 1.500 de autobuze

in Transport 21 February 2018 56 Views

Dup─â finalizarea achizi╚Ťiei celor 400 de autobuze Euro 6, Prim─âria Muncicipiului Bucure╚Öti va continua┬áproiectele de modernizare a parcului auto RATB, precum si proiectele destinate fludizarii, a declarat edilul ╚Öef, Gabriela Firea.

Preg─âtim o noua licita╚Ťie pentru achizi╚Ťia a ├«nc─â 400 de autobuze Euro 6, pentru c─â studiile de trafic arat─â c─â, pentru a avea un transport public performant, Bucure╚Ötiul are nevoie de un num─âr aproximativ de 1.500 de autobuzeÔÇŁ, a spus primarul general.

Aceasta a ad─âugat c─â municipalitatea va continua, de asemenea, cu achizi╚Ťia de 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice ╚Öi 100 de autobuze cu gaz natural comprimat (GNC), construc╚Ťia de parc─âri de tip Park &Ride la intr─ârile ├«n oras precum ╚Öi cu demarcarea culoarelor dedicate pentru liniile de tramvai ╚Öi autobuz.

Ne dorim de asemenea accelerarea procedurii de modernizare a sta╚Ťiilor ╚Öi refugiilor destinate transportului public ├«n comun ╚Öi vom realiza un studiu de fezabilitate pentru ├«nlocuirea tonetelor de cartele din sta╚Ťii cu aparate electronice de vanzare a tichetelor de c─âl─âtorieÔÇŁ, a mai spus Firea.

Când vor ajunge în trafic cele 400 de autobuze nou cumpărate

Primarul general a explicat că, în primă fază, autobuzele noi le vor înlocui pe cele aflate într-o stare tehnica necorespunzătoare, urmând ca într-o a doua fază numărul de autobuze prezente zilnic în trafic să fie suplimentat.

Dupa dep─â╚Öirea perioadei legale pentru eventualele contesta╚Ťii, vom demara discu╚Ťiile cu c├ó╚Ötig─âtorul licita╚Ťiei ├«n vederea semn─ârii contractului. Graficul ini╚Ťial de livrare prevedea 160 de autobuze ├«n primul an, c├óte 100 ├«n urm─âtorii 2 ╚Öi 40 ├«n ultimul an. Ne dorim s─â avem c├ót mai curand ├«n trafic cele 400 de autobuze, a╚Öa c─â vom solicita expres ca acest grafic s─â fie modificat, astfel ├«nc├ót ├«n primele 12 luni de la semnarea contractului s─â avem cel pu╚Ťin 300 de autobuze livrate, pentru c─â nu avem restric╚Ťii sau dificult─â╚Ťi de ordin bugetar. Sper─âm ca p├ón─â ├«n var─â s─â putem recep╚Ťiona primul lot de autobuze”, a mai spus Gabriela Firea.

Asocierea Otokar Europe SAS ÔÇô Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi SA a fost declarat─â c├ó╚Ötig─âtoarea licita╚Ťiei┬ápentru achizitionarea a 400 de autobuze Euro 6.

├Än cadrul procedurii de licita╚Ťie au fost depuse 4 oferte: Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S, Man Truck&Bus AG, Mercedes Benz Romania SRL ╚Öi Asocierea Otokar Europe Sas ÔÇô Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi SA.

Valoarea atribuit─â a achizi╚Ťiei este de 458.100.826 lei f─âr─â TVA, adica 100 milioane euro, respectiv 250.000 euro + TVA per autobuz.

Comentarii

comentarii