Gabriela Firea: Pentru a avea un transport public performant, Bucureștiul are nevoie de aproximativ 1.500 de autobuze

in Transport 21 February 201846 Views

După finalizarea achiziției celor 400 de autobuze Euro 6, Primăria Muncicipiului București va continua proiectele de modernizare a parcului auto RATB, precum si proiectele destinate fludizarii, a declarat edilul șef, Gabriela Firea.

Pregătim o noua licitație pentru achiziția a încă 400 de autobuze Euro 6, pentru că studiile de trafic arată că, pentru a avea un transport public performant, Bucureștiul are nevoie de un număr aproximativ de 1.500 de autobuze”, a spus primarul general.

Aceasta a adăugat că municipalitatea va continua, de asemenea, cu achiziția de 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 100 de autobuze electrice și 100 de autobuze cu gaz natural comprimat (GNC), construcția de parcări de tip Park &Ride la intrările în oras precum și cu demarcarea culoarelor dedicate pentru liniile de tramvai și autobuz.

Ne dorim de asemenea accelerarea procedurii de modernizare a stațiilor și refugiilor destinate transportului public în comun și vom realiza un studiu de fezabilitate pentru înlocuirea tonetelor de cartele din stații cu aparate electronice de vanzare a tichetelor de călătorie”, a mai spus Firea.

Când vor ajunge în trafic cele 400 de autobuze nou cumpărate

Primarul general a explicat că, în primă fază, autobuzele noi le vor înlocui pe cele aflate într-o stare tehnica necorespunzătoare, urmând ca într-o a doua fază numărul de autobuze prezente zilnic în trafic să fie suplimentat.

Dupa depășirea perioadei legale pentru eventualele contestații, vom demara discuțiile cu câștigătorul licitației în vederea semnării contractului. Graficul inițial de livrare prevedea 160 de autobuze în primul an, câte 100 în următorii 2 și 40 în ultimul an. Ne dorim să avem cât mai curand în trafic cele 400 de autobuze, așa că vom solicita expres ca acest grafic să fie modificat, astfel încât în primele 12 luni de la semnarea contractului să avem cel puțin 300 de autobuze livrate, pentru că nu avem restricții sau dificultăți de ordin bugetar. Sperăm ca până în vară să putem recepționa primul lot de autobuze”, a mai spus Gabriela Firea.

Asocierea Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi SA a fost declarată câștigătoarea licitației pentru achizitionarea a 400 de autobuze Euro 6.

În cadrul procedurii de licitație au fost depuse 4 oferte: Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S, Man Truck&Bus AG, Mercedes Benz Romania SRL și Asocierea Otokar Europe Sas – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi SA.

Valoarea atribuită a achiziției este de 458.100.826 lei fără TVA, adica 100 milioane euro, respectiv 250.000 euro + TVA per autobuz.

Comentarii

comentarii