Gabriela Firea și Florentin Pandele își donează 2% din impozitul salarial pentru promovarea bicicletei

in EcoLIFESTYLE, Transport 25 May 2017 134 Views

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, și primarul orașului Voluntari, Florian Pandele au decis să direcționeze 2% din impozitul salarial către două organizații non-guvernamentale: Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), respectiv Adevărații Velo Prieteni.

Gabriela Firea

Sursă foto: Facebook

Toată familia iubește mersul pe bicicletă! Și eu, și șotul meu direcționăm 2% din impozitul salarial către ONG-uri care promoveaza mersul pe bicicletă. Eu către OPTAR, Florentin către Adevărații Velo Prieteni. Pentru un oraș mai puțin poluat, pentru sănătatea tuturor”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Facebook

 

Potrivit unui comunicat de presă, ”Primăria Municipiului București își reafirmă angajamentul de a sprijini și încuraja mersul cu bicicleta în Capitală, nu doar în scop recreativ, ci ca un mod alternativ de transport. De altfel, așa cum știți, în bugetul de anul acesta al PMB există aprobați indicatorii economici în cadrul PIDU, în valoare totală de 73 milioane de euro pentru proiectul realizării de piste de biciclete și amenajări conexe, din care anul acesta au fost alocați 2 milioane de euro, proiectul fiind eligibil pentru obținerea unei finanțări nerambursabile din partea UE”.

Nu putem verifica dacă acest lucru se întâmplă. Dar mulțumim pentru mesajul public. Drept răsplată, ne-am hotărât să realizăm un film documentar care să explice modul în care politicile publice influențează traficul din București. Va fi o colaborare cu i-Bike.TV”, au spus reprezentanții OPTAR.

Comentarii

comentarii