Gabriela Firea vrea să interzică UBER și Taxify în București

in Legislatie, Transport 4 December 201731 Views

Primăria Municipiului București va promova în următoare ședință a Consiliului General al Municipiului București un nou proiect de hotărâre ce va stabili norme și reguli clare pentru toți cei care practică taximetria în Capitală, a anunțat, luni, primarul general, Gabriela Firea, după întâlnirea avută cu reprezentanții  Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR). Aceștia au reclamat concurență neloială practicată prin sistemele de aplicații online ce oferă servicii ilegale de taximetrie.

Firea vrea să interzică UBER și Taxify în București

Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile Legii nr. 38/ 2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și în cele ale HCGMB 78/ 2008 și ale Codului Fiscal. Toți cei care practică activitatea de taxi în Capitala vor fi obligați să respecte acest regulament. Îi anunț pe toți cei care practică taximetria că ne vom asigura, prin departamentele de resort, că acest regulament va fi respectat în integralitate”, a declarat Gabriela Firea.

Conform noului regulament, operatorii de taxi vor fi obligați să aibă o ținută civilizată, un limbaj adecvat, mașini curate și care să garanteze siguranță cetățenilor.

De asemenea, Gabriela Firea a propus ca Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Tehnologia Informației și Compania Municipală Managementul Traficului, să realizeze parteneriate cu structurile de taximetrie recunoscute pentru implementarea unor servicii online de rezervări, curse și plată, facilitând accesul bucureștenilor la serviciile de taxi.

Vicepreședintele UBER: Până în ianuarie, vom introduce în București UberGREEN, serviciu de mașini 100% electrice

Declarația primarului general vine la aproximativ o lună de când vicepreședintele UBER pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Pierre-Dimitri Gore-Coty, a efectuat o vizită în România. În timpul întrevederii pe are a avut-o cu premierul Mihai Tudose, Gore-Coty a subliniat disponibilitatea companiei de a fi un partener al autorităților și organizațiilor de mobilitate urbană.

Comentarii

comentarii