Gala GBI: Ursus, locul I la Starea Cladirilor-Industrie/Productie

in Green Business Index 18 December 2013 942 Views

Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller PLC, s-a remarcat in cadrul Galei Green Business Index (GBI) si la sectiunea Starea Cladirilor, categoria Industrie/Productie, unde a castigat locul I, pentru modul responsabil in care isi gestioneaza consumul de energie sau de apa in cladirile in care-si desfasoara activitatea.

Evaluarea Green Business Index a reflectat ceea ce numim ÔÇ×best practicesÔÇŁ in cadrul amplasamentelor companiei (de la birouri la hale industriale) prin utilizarea de sisteme energetice, termice, de asigurare a apei si de iluminat eficient, care permit o monitorizare continua si un management al emisiilor poluante.

Suntem deosebit de bucurosi ca Ursus Breweries a obtinut un premiu si la aceasta categorie. Inseamna ca, in comparatie cu anul trecut, am facut progrese, iar acest premiu ne obliga sa atingem noi standarde in editia din anul viitor a Green Business Index“, a┬á spus Robert Uzuna, External Relations Manager, Ursus.

In afara de reducerea consumului de apa, Ursus se focuseaza, inclusiv, pe reducerea consumului de energie, pe folosirea energiei verzi, pe recuperarea si reciclarea ambalajelor.

Ursus Breweries colecteaza selectiv deseurile generate din activitatile desfasurate in locatiile sale. Odata colectate, aceste deseuri sunt transportate de reciclatori spre depozitele de reciclare.

 GBI, singurul instrument  de evaluare
a responsabilitatii  fata de mediu a companiilor

Gala GBI 2013

Aflat la a patra editie, Green Business Index este singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania. De asemenea, furnizeaza servicii de asistenta si formare in vederea imbunatatirii performantei de mediu a acestora.

De patru ani, monitorizam prin GBI initiativele ÔÇ×verziÔÇŁ din sectorul de afaceri romanesc si realizam anual un top al companiilor aflate in diferite stadii de ÔÇ×inverzireÔÇŁ a afacerilor lor. Cresterea numarului de companii inscrise in Green business Index in 2013, precum si rezultatele evaluarilor anuale dovedesc ca, in ciuda stadiului incipient, exista premise pentru dezvoltarea economica durabila si in tara noastraÔÇŁ, a declarat Raluca Fiser, Presedintele AGR.

Comentarii

comentarii