Primăria Galați organizează o licitație pentru cumpărarea a 20 de autobuze hibrid

in EcoLIFESTYLE, Transport 14 May 2020 65 Views

Primăria Galați a anunțat că dorește să cumpere 20 de autobuze hibrid, iar ofertanții se pot înscrie pentru licitație până pe 11 iunie. Printre cerințele pentru autobuze se numără și dotarea cu echipamente de e-ticketing.

Licitația a fost publicată pe 12 mai în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 11 iunie 2020. Valoarea este 33,6 milioane de lei, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preț“.

Caietul de sarcini aferent licitației prevede achiziția de autobuze hibrid noi, cu o lungime de 11,5 m – 12,5 m, cu trei uși și o capacitate de transport de 75 de călători pe scaune și în picioare, cu posibilitate de acces pentru persoanele cu dizabilități, cu aer condiționat, camere video, sistem GPS şi echipamentele de e-ticketing.

Aceasta este a treia tentativă de a achiziționa cele 20 de autobuze hibrid. La primele două nu s-a înscris decât un singur ofertant (Solaris Bus&Coach), însă oferta acestuia a fost neconformă, iar primăria Galați a respins oferta producătorului polonez, notează Monitorul de Galați.

Primăria Galați și societatea locală Transurb au achiziționat până în prezent 40 de autobuze de mari dimensiuni și 20 de microbuze, dar și opt tramvaie produse în Arad, care vor fi livrate în viitor. Acestea sunt singurele tramvaie noi cumpărate de Primăria Galați în ultimele șapte decenii, potrivit ProMotor. Primăria Galați are în plan cumpărarea a încă 10 autobuze hibrid, în afară de cele 20 pentru care s-a organizat deja licitația.

Aceeași firma poloneză Solaris Bus & Coach S.A, căruia Galațiul i-a refuzat de două ori oferta, a livrat, la începutul lunii mai, la Brașov, primul troleibuz, dintre cele 26 achiziționate. Troleibuzele model „Solaris Trollino 18“, de 18 metri, articulate, au o capacitate de 137 de călători, dintre care 40 pe scaune.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii