Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Gandul: 15 miliarde de euro, pentru apa – canal UE

Banca Mondiala si Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) vor oferi consultanta pentru 12 judete, in vederea atragerii de finantari de la Uniunea Europeana (UE), in cadrul unui proiect de 106,2 milioane euro, a anuntat institutia internationala. Este vorba de un proiect pentru servicii municipale, structurat pe trei componente. Prima vizeaza imbunatatirea serviciilor de alimentare cu apa si canalizare pentru aproximativ 5,5 milioane de locuitori, din 12 judete.

Prin intermediul acestei componente ar urma sa fie utilizate granturi in valoare de circa 900 milioane de euro oferite de catre UE. Cea de-a doua componenta, de servicii urbane in municipiul Bucuresti, va oferi finantare pentru extinderea investitiilor in domeniul alimentarii cu apa, in sistemul de canalizare si pentru pavarea drumurilor. A treia componenta, de servicii urbane in municipiul Arad, va sustine investitii pentru extinderea sistemului de canalizare, pentru construirea de noi canale de drenare a apelor pluviale in zonele joase ale orasului si pentru pavarea drumurilor. Estimarile referitoare la costurile totale generate de alinierea serviciilor de alimentare cu apa si canalizare la nivelul standardelor UE se ridica la aproximativ 15 miliarde euro, pana la sfarsitul anului 2018.

Aceste costuri se refera in principal la extinderea retelei de alimentare cu apa, dezvoltarea retelelor de canalizare si construirea unor statii pentru tratarea apelor reziduale, se spune in comunicat.Pentru municipiile Arad si Bucuresti este prevazuta finantare directa de catre Banca Mondiala. La finalizarea proiectului, judetele care ar putea beneficia de finantare de la UE sunt Arad, Bihor, Sibiu, Galati, Dolj, Ilfov, Mehedinti,Vrancea, Bistrita Nasaud, Braila, Constanta si Ialomita.

Totodata, numarul locuitorilor din Bucuresti, care vor avea acces la servicii de alimentare cu apa si epurarea apelor reziduale, va creste cu circa 30.000 de persoane, iar in Arad vor beneficia de aceleasi servicii inca 25.000 de persoane. De asemenea, vor fi pavati 62 kilometri (km) de drum in Bucuresti si va fi protejata de inundatii o suprafata de 39 de kilometri patrati, in timp ce in Arad vor fi refacuti 84 km de drum si va fi protejata de inundatii o suprafata de 82 de kilometri patrati.

Pentru mai multe informatii viziteaza Gandul

spot_img

Ultimele știri