Garda de Mediu a amendat Primăria Timișoara pentru gunoaiele de pe străzi

in Autoritati, Deseuri 16 May 2019 120 Views

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au amendat Primăria Timişoara cu 15.000 de lei, după ce, în urma unei inspecţii, au constatat că pe mai multe străzi din oraş sunt mormane de gunoaie.

În perioada 8- 14 mai, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au inspectat străzile Timişoarei, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie.

“În timpului inspecției pe teren, s-a constatat că numeroase străzi, alei, parcări publice, stații ale mijloacelor de transport în comun și zone pietonale de afluență publică erau insalubre, zonele de circulatie pietonală și auto fiind partial acoperite cu deșeuri, care erau prezente și în jurul coșurilor de gunoi amplasate pe domeniul public, iar pe spațiile verzi/scuaruri existau saci cu frunze, grămezi de crengi și alte deșeuri amestecate”, se arată în comunicatul instituției.

De asemenea, comisarii au constatat că nu se asigură colectarea separată, transportul și valorificarea deșeurilor și există depozitări/abonadonări de deșeuri în diferite zone. 

Pe lângă sancțiunile în bani, Comisariatul Judeţean Timiş al Gărzii a stabilit măsurile ce trebuie luate. Astfel, Primăria are termen până în 14 iunie pentru a salubriza toate zonele în care există abandonări de deşeuri şi să adopte măsuri suplimentare şi eficiente pentru eliminarea acestor depozitări/abandonări de deşeuri pe domeniul public.

De asemenea, trebuie luate măsuri pentru prevenirea abandonării de deşeuri în municipiul Timişoara, respectiv identificarea proprietarilor de terenuri din zonele afectate de deşeuri şi asigurarea salubrizării acestora.

Comisarii Gărzii de Mediu au mai dispus să fie găsite soluţii pentru gestionarea biodeşeurilor generate în municipiul Timişoara, având în vedere faptul că, până în prezent, nu s-a realizat staţia de compostare a biodeşeurilor.

Peste o lună, reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş vor verifica stadiul îndeplinirii măsurilor dispuse la termenele stabilite.

Comentarii

comentarii