Gardianul: Vanatul in Delta, interzis pana la 1 noiembrie

in Biodiversitate 12 September 2007 218 Views

Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Tulcea a dat in judecata Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, pentru ca nu le-a eliberat la timp autorizatiile de mediu necesare inceperii activitatii. Membrii Asociatiei sunt hotarati sa isi inceapa activitatea in aceasta saptamana, inainte de pronuntarea judecatorilor.

Potrivit presedintelui Asociatiei, Marin Sultan, sezonul de vanatoare ar trebui sa inceapa pe data de 15 septembrie. "Noi consideram ca am obtinut autorizarea de mediu si, atata vreme cat ARBDD nu a raspuns cererii noastre, autorizatia este data si este aprobare tacita", a mai spus presedintele AVPS.

Potrivit lui Paul Cononov, guvernatorul Deltei, sezonul de vanatoare ar trebui sa inceapa pe 1 noiembrie, iar aceasta data a fost stabilita in baza unor studii stiintifice efectuate de specialistii din cadrul Institutului de Cercetare Dezvoltare Delta Dunarii si cu avizul Academiei Romane. "Ei pot incepe cand vor, dar daca incep aceasta activitatea fara autorizatie de mediu, vor fi sanctionati cu amenzi, iar in anumite cazuri se pot face dosare penale", a declarat Paul Cononov.

Pentru mai multe informatii vizitati Gardianul

Comentarii

comentarii