Gazeta de Sud: Gunoiul electronic

in Deseuri 28 September 2007 101 Views

Deseurile electrice si electronice ale craiovenilor vor fi ridicate chiar de la porti sau de langa rampele de gunoi, in cazul locatarilor de la bloc, sambata, 6 octombrie, cu conditia ca obiectele pe care oamenii nu le mai vor in locuinta sa fie scoase intre orele 8.00 si 11.00. Campania este declansata de autoritatile de mediu si de autoritatile publice locale, incepe pe 6 octombrie si se va derula in fiecare luna, in ultima sambata.

Potrivit comisarului-sef al Garzii de Mediu Dolj, Marin Costache, proprietarii de electronice si electrocasnice, numite DEE, care vor decide sa renunte la echipamentele nefolositoare nu platesc nimic. "Aceste deseuri vor fi colectate gratis si vor ajunge in depozitele autorizate", a spus Costache.

El a precizat ca actiunea va avea loc in toate orasele din tara. Pe 6 octombrie, colectarea si transportul DEE vor fi asigurate in mare parte de Serviciul Public de Salubritate Craiova, dar pe teren se vor afla si utilaje ale firmelor autorizate. In Craiova, doua societati au primit pana acum aviz pentru depozitarea si reciclarea DEE – Remat si RRR.

Banii pentru gestionarea DEE sunt extrasi din fondul constituit prin incasarea taxei verzi, aplicata in Romania din mai 2007 si suportata tot de cumparatori, dupa medelul UE. Conform legislatiei in domeniu, pana la 31 decembrie 2006 trebuia sa existe cel putin un punct de colectare in fiecare oras cu peste 20.000 de locuitori, lucru care insa nu s-a intamplat.

Pentru mai multe informatii viziteaza Gazeta de Sud

Comentarii

comentarii