GBI 2012: Danone Romania, cel mai verde producator

in Stiri 8 November 2012 396 Views

Aflata la cea de-a treia participare in Topul GBI, Danone Romania a cucerit, in premiera, locul I in ramura de activitate industrie / productie.

In exclusivitate, pentru Green Report, Adrian Georgescu, manager de mediu in cadrul companiei, a dezvaluit “o parte din secretul companiei’.

“Este vorba de o cultura a organizatiei. Motorul a fost sustinerea conducerii noastre. Toate companiile au un bonus de performanta pentru toti angajatii, iar la noi, componenta de mediu se regaseste in acest bonus’, a explicat Adrian Georgescu.

Fermele zootehnice – mari producatori de CO2

Potrivit lui Adrian Georgescu, Danone Romania si-a propus reducerea cu 20 la suta a emisiilor de CO2 intre anii 2008 si 2012, iar acest obiectiv este pe punctul de a fi atins. Pentru intervalul anilor 2012-2020, compania a anuntat o noua tinta, de reducere a emisiilor cu inca 30%. Un detaliu interesant avut in vedere de conducerea companiei este amprenta de carbon a furnizorilor sai. De exemplu, in cazul iaurtului, pe intreg ansamblul lantului de productie, jumatate din emisiile totale de carbon provin de la vacutele din ferme.

Danone ia in calcul si aceasta componenta, chiar daca animalele nu sunt in proprietatea ei. Potrivit lui Adrian Georgescu, o situatie deosebita se inregistreaza in Argentina, o tara renumita atat pentru cresterea animalelor, cat si ca producator de lactate. In Argentina, peste jumatate din emisiille totale de CO2 sunt cauzate nu de industrie, ci de animalele din ferme.

GBI evalueaza responsabilitatile fata de mediu ale companiilor din Romania

Cele mai responsabile companii fata de mediu au fost premiate, miercuri seara, in cadrul Galei Green Business Index (GBI). 

GBI reprezinta recunoasterea publica a eforturilor de responsabilizare fata de mediu a companiilor din Romania si reflecta gradul de deschidere a mediului de afaceri autohton fata de economia verde.GBI este un proiect realizat de asociatia de ecologie urbana Green Revolution, menit sa monitorizeze initiativele verzi din sectorul de afaceri romanesc.

Proiectul multianual Green Business Index (GBI) este singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania, conform principiilor ISO 14001 si ISO 14031. GBI reprezinta un mecanism de monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc, precum si un instrument de asistenta si formare pentru imbunatatirea performantei de mediu.

Topul Green Business Index a fost realizat separat pe sapte domenii, precum si pe ansamblu, pentru fiecare dintre cele doua sectoare de activitate: industrie/productie si servicii/comert.

Concluziile Raportului Green Business Index 2012 vor putea fi consultate online, pe www.gbindex.ro

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

GBI 2012: Siemens Romania si RBS Romania, campioni la "cladiri verzi"

Comentarii

comentarii