GE investeste 39 milioane in energie regenerabila

in Energie 2 November 2007 78 Views

General Electric va investi 39 milioane de dolari si va crea 500 de locuri de munca pentru extinderea diviziei de energie regenerabila, informeaza GeenBiz.

Extinderea implica renovarea a peste 18.000 de metri patrati, spatiu existent in campusul GE, proiect care va fi terminat in 18 luni. Empire State Development Corp. va rambursa companiei 5 milioane de dolari pentru costurile de renovare printr-o subventie. Reduceri aditionale de taxe si stimulente financiare vor aduce companiei inca 2 milioane de dolari.

"Acesta este un exemplu excelent in ceea ce priveste cresterea locala sustinuta de piata mondiala", a declarat Steve Bolze, Presedinte GE Energy. " Asistam la o intensificare dramatica a cailor de a produce energie mai curata si mai eficienta, la nivel global. Pentru extinderea resurselor noastre deja existente, investim acum pentru a ne asigura ca vom continua sa distribuim solutii tehnologice care sa vina in intampinarea cererii tot mai mari a clientilor nostri", a mai subliniat Bolze.

Vestea noii investitii vine in tandem cu anuntul facut de GE Energy Servicii Financiare, tot o unitate a GE Co., care va face investitii intr-o ferma eoliana cu o capacitate de 120 megawati in Texas. Ambele anunturi intaresc portofoliul de energie regenerabila al companiei.

Constructia fermei eoliene, care va cuprinde 80 de turbine, fiecare cu o capacitate de 1,5MW, este programata pentru inaugurare in aprilie 2008. Compania planuieste sa-si dubleze investitiile in energie regenerabila pana in 2010.

Acest articol a fost preluat cu acordul GreenBiz

Comentarii

comentarii