GE a lansat statia electrica WattStation Wall

in Stiri 10 November 2012 117 Views

Compania General Electric (GE) a lansat, in Europa, versiunea de perete a incarcatorului de vehicule electrice, WattStation Wall. Expusa in Centrul Global de Cercetare al GE, din cadrul Universitatii Tehnice din Munchen, Germania, statia ar putea trece drept o lucrare de arta moderna.

Este insa compatibila cu toate tipurile principale de conexiuni de incarcare pentru vehicule electrice europene si poate fi utilizata in spatii private si publice.

Charles Elazar: “Val de vehicule hibride”

Adepta a vehiculelor electrice, compania si-a anuntat, inca din 2010, planurile de achizitionare a unui numar de 25.000 de vehicule electrice pana in anul 2015, in scopul folosirii acestora ca masini ale companiei, dar si al inchirierii catre clienti corporativi prin divizia sa Fleet Services.

„In acest moment, clientii se gandesc la vehiculele electrice, mai degraba din perspectiva economica, decat din cea ecologica. Noul val de vehicule hibride starneste interes si constatam ca s-a dezvoltat si o nisa in randul organizatiilor, care achizitioneaza <ecosisteme pentru vehicule electrice>, complete, pachete de vehicule si infrastructura de incarcare pentru a-si acoperi nevoile de transport specifice”, a declarat Charles Elazar, director de marketing in cadrul diviziei Industrial Solutions a GE Energy Management in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Rezistenta la ploaie si inghet

Statia poate fi instalata cu usurinta in interior sau exterior, iar structura solida a acesteia rezista la ploaie, lapovita, chiar si gheata. WattStation Wall este prevazuta cu un cordon de alimentare flexibil care se pliaza usor in jurul dispozitivului.

Capacitatea de gestionare a energiei a statiei WattStation Wall permite conectarea mai multor incarcatoare la o sursa de alimentare existenta, facilitand astfel instalarea usoara a mai multor puncte de incarcare in parcari si parcuri auto.

Compatibila cu smart grid

Statia poate fi conectata si la sistemele existente de gestionare a energiei si este compatibila cu tehnologia de retea inteligenta (smart grid), care permite utilizatorilor sa profite de tarife mai mici si evitarea incarcarii inutile a vehiculelor in perioadele de varf, cand cererea de energie este foarte mare.

WattStation Network, o versiune in retea a incarcatorului, disponibila la inceputul anului 2013, va functiona impreuna cu serviciul online WattStation Connect. Va raspunde nevoilor operatorilor de parcari auto, administratorilor de parcuri auto si municipalitatilor care trebuie sa asigure un control mai riguros al consumului de energie sau au nevoie de functionalitatea inteligenta pentru colectarea platilor si monitorizarea consumului.

De asemenea, o aplicatie WattStation pentru smartphone-uri permite utilizatorilor sa gestioneze de la distanta incarcarea vehiculelor si sa primeasca informatii privind utilizarea energiei.

Mihaela Pavnutescu

Comentarii

comentarii