Studiu: peste 40% dintre germani au redus consumul de carne

in Eat Smart, EcoLIFESTYLE 20 October 2020 126 Views

Un studiu publicat ├«n revista de ╚Ötiin╚Ť─â Foods a ar─âtat c─â persoanele care consum─â carne f─âr─â restric╚Ťii sunt, pentru prima dat─â, ├«n minoritate ├«n Germania. 42% dintre germani au ales s─â reduc─â consumul de carne ╚Öi de lactate.

Echipa de cercet─âtori din Fran╚Ťa ╚Öi Germania a descoperit c─â 42% din cei chestiona╚Ťi au afirmat c─â reduc voit consumul de carne, ╚Ťin├ónd o diet─â vegetarian─â, vegan─â, pescaterian─â, flexitarian─â. Al╚Ťi 12,7% au r─âspuns c─â nu ╚Ötiu sau prefer─â s─â nu r─âspund─â.

Dieta flexitarian─â, care ├«nseamn─â c─â e╚Öti un vegetarian flexibil, a c├ó╚Ötigat teren ├«n r├óndul activi╚Ötilor de mediu. Un raport recent realizat de UK Climate Assembly a ar─âtat c─â oamenii ├«╚Öi schimb─â dieta pentru a reduce consumul de carne ╚Öi lactate cu 20-40%, mai degrab─â dec├ót a renun╚Ťa de tot la carne.

ÔÇ×Opinia conform c─âreia ┬źa fi carnivor este normal┬╗ face parte din ra╚Ťionamentul moral laic pentru continuarea consumului de carne. Dar odat─â ce aceasta a devenit o viziune minoritar─â, iar op╚Ťiunile de ├«nlocuire a c─ârnii devin mai ieftine ╚Öi mai gustoase, tendin╚Ťa va continua probabil ├«ntr-o singur─â direc╚ŤieÔÇŁ, este de p─ârere Christopher Bryant, psiholog la Universitatea Bath, care a participat la studiu.

Fran╚Ťa, alt─â ╚Ťar─â cu mul╚Ťi iubitori de carne ╚Öi participant─â la studiu, vine din urma vecinilor, cu 68,5% dintre responden╚Ťi care consum─â carne f─âr─â restric╚Ťii.

Per total, consumul de carne din Germania ╚Öi Fran╚Ťa r─âm├óne totu╚Öi ridicat fa╚Ť─â de ╚Ť─ârile ├«n curs de dezvoltare, apreciaz─â jurnali╚Ötii de la The Guardian. Orice tendin╚Ť─â de sc─âdere a consumului va fi recuperat─â de ╚Ť─ârile ├«n curs de dezvoltare, care devin mai carnivore pe m─âsur─â ce puterea lor de cump─ârare cre╚Öte: produc╚Ťia global─â de carne se estimeaz─â c─â va cre╚Öte cu 15% p├ón─â ├«n 2027.

Sondajul a g─âsit, de asemenea, dovezi pentru ÔÇ×pie╚Ťe substan╚Ťial mariÔÇŁ ├«n Fran╚Ťa ╚Öi Germania pentru carnea cultivat─â ├«n laboratoare, ceea ce ofer─â previziuni optimiste privind eliminarea obstacolelor reglement─ârilor UE ├«n 2022. Consumatorii germani au fost mai deschi╚Öi la concept dec├ót cump─âr─âtorii francezi, mai ales dac─â au primit asigur─âri legate de carnea in vitro, care nu va fi modificat─â genetic.

Citește și: 
WWF: Românii consumă multă carne roșie (care are o amprentă mare de carbon)

Firmele de catering din Marea Britanie vor elimina 20% din carnea din meniuri

Campanie pentru reducerea consumului de carne. ÔÇ×Cu ce ├«nlocui╚Ťi iarna asta friptura?ÔÇŁ

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii