Germania ╚Öi Polonia, cei mai mari consumatori de c─ârbuni din Europa, ├«ncurajeaz─â tranzi╚Ťia la o economie neutr─â din punct de vedere al carbonului

in Business 20 June 201811 Views

Germania ╚Öi Polonia, cei mai mari consumatori de c─ârbuni din Europa, cer adoptarea unor m─âsuri climatice care protejeaz─â economia ╚Öi muncitorii, ├«ncuraj├ónd tranzi╚Ťia la o economie neutr─â din punct de vedere al carbonului.

Aproape 35 de oficiali din ├«ntreaga lume au dezb─âtut problema tranzi╚Ťiei la o economie independent─â de combustibili fosili ├«n cadrul Petersberg Climate Dialogue, o ├«nt├ólnire anual─â pe tema schimb─ârilor climatice care a avut loc ├«n Berlin.

Co-gazdele ├«nt├ólnirii, Germania ╚Öi Polonia, au subliniat importan╚Ťa sprijinului public ├«n tranzi╚Ťia c─âtre o societate neutr─â din punct de vedere al carbonului.

ÔÇ×Vrem m─âsuri climatice care nu sunt d─âun─âtoare, ci pot fi sigure pentru viitorul ╚Öi binele economiei. Foarte pu╚Ťini oameni ├«╚Öi aleg guvernele pentru c─â promit politici climatice ambi╚Ťioase… avem nevoie de economii puternice.ÔÇŁ, a declarat Ministrul german al Mediului, Svenja Schulze.

Schulze a admis c─â Germania are mari ╚Öanse s─â nu ating─â obiectivul de reducere a emisiilor stabilit pentru 2020 ╚Öi a atras aten╚Ťia c─â alte ╚Ť─âri, cum ar fi India ╚Öi Africa de Sud, vor trebui s─â renun╚Ťe ├«n cur├ónd la c─ârbuni pentru a atinge ╚Ťintele climatice interna╚Ťionale.

ÔÇ×├Än vremea schimb─ârilor majore este datoria noastr─â s─â ghid─âm oamenii printr-o tranzi╚Ťie just─â a societ─â╚Ťilor ╚Öi economiilor noastre. Solidaritatea este o valoare important─â pentru polonezi ╚Öi a╚Ö vrea s─â fie o valoare puternic─â pentru Cop24.ÔÇŁ, a declarat Micha┼é Kurtyka, pre╚Öedinte al Conferin╚Ťei ONU Cop24 din acest an care va avea loc ├«n decembrie la Katowice.

Germania ╚Öi Polonia sunt cei mai mari consumatori de c─ârbune, fapt care a influen╚Ťat puternic identitatea cultural─â ╚Öi economiile regiunilor miniere. Sindicatele ╚Öi grupurile industriale sunt de obicei reticente la ├«nchiderea minelor sau a centralelor electrice.

Green Report Shop Transport ECO

Samantha Smith de la Just Transition Centre din cadrul Confedera╚Ťiei Interna╚Ťionale a Sindicatelor, a explicat c─â m─âsurile climatice ambi╚Ťioase pot primi sus╚Ťinere de la muncitori.

ÔÇ×Politicile climatice trebuie s─â fie ├«nso╚Ťite de crearea unor locuri noi de munc─â ╚Öi cre╚Öterea economiei, altfel risc─â pierderea sus╚Ťinerii comunit─â╚Ťilor ╚Öi a muncitorilor.ÔÇŁ

Smith a dat exemplul ora╚Öului Alberta, ├«n Canada, unde autorit─â╚Ťile folosesc fonduri de la o tax─â pe carbon pentru a asigura pensii, ajutoare de ╚Öomaj ╚Öi investi╚Ťii structurale pe parcursul elimin─ârii treptate a centralelor electrice pe baz─â de c─ârbune p├ón─â ├«n 2030. ├Än New York, exist─â un plan de creare a locurilor de munc─â prietenoase cu mediul cu ajutorul eficien╚Ťei energetice ╚Öi a ╚Ťintelor de energie eolian─â offshore.

Guvernul german a revizuit ├«n jos obiectivul de reducere a gazelor cu efect de ser─â, de la 40% fa╚Ť─â de nivelurile din 1990 la doar 32%. Germania, considerat─â ├«n trecut locomotiva politicilor climatice a Europei, este ├«ncetinit─â de contradic┼úiile obiectivelor propuse. P├ón─â ├«n 2022 trebuie s─â renun┼úe la energia nuclear─â, m─âsur─â care implic─â ├«ns─â men┼úinerea ├«n func┼úiunea a centralelor foarte poluante pe baz─â de c─ârbune. ├Än domeniul transporturilor, industria auto ┼či guvernul se opun ├«n egal─â m─âsur─â interzicerii ma┼činilor cu motoare termice, ├«n special a dieselului.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii