Germania promite ajutoare de 340 milioane de euro pentru fermierii afectaţi de secetă. Iniţial, agricultorii au cerut compensaţii de 1 miliard de euro

Guvernul german va lansa un program special de sprijin în valoare de până la 340 milioane de euro pentru a-i ajuta pe fermierii ale căror recolte au fost afectate de seceta din acest an, a declarat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, potrivit Reuters.

Kloeckner a declarat că guvernul federal a aprobat un ajutor special pentru secetă între 150 de milioane și 170 de milioane de euro. Odată cu ajutorul suplimentar al guvernelor de stat din regiunea germană, fermele ar trebui să primească un ajutor total de aproximativ 340 de milioane de euro, a declarat Kloeckne.

Asociația agricultorilor germani, DBV, a solicitat ajutoare speciale de aproximativ 1 miliard de euro pentru a ajuta fermierii după pierderi uriașe în această vară.

Recolta de cereale din Germania în 2018 este probabil să scadă cu aproximativ 22% în acest an faţă de anul trecut, după o perioadă lungă de secetă, a declarat miercuri DBV. În acelaşi timp, preţul la grâu în Uniunea Europeană au atins un preţ maxim istoric în ultimii cinci ani, pe fondul preocupărilor legate de aprovizionare. Germania a avut în această vară cele mai mari temperaturi din 1881.

Producătorii de lactate au suferit în special din cauza recoltelor reduse de cereale, paie și fân, a spus DBV. Producătorii de lapte au fost forțați să-și reducă efectivele din cauza costurilor ridicate ale alimentației, trimițând mai multe bovine la sacrificare.

„Declar că perioada de secetă a acestui an este un eveniment meteorologic cu impact național”, a spus Kloeckner.

În cazul în care existența fermelor este amenințată, proprietarii acestora se vor califica pentru ajutor special, a spus Kloeckner. Autorităţile au estimat că aproximativ 10.000 de ferme au fost amenințate cu falimentul sau aproximativ 1 din 25 în Germania.

Ministrul Agriculturii spune că este vital ca fermele care riscă să se închidă să primească ajutor cât mai repede posibil. Pentru a fi eligibile fermele trebuie să fi suferit o pierdere a veniturilor de cel puțin 30%.

Germania este al doilea mare producător de cereale din UE, după Franţa.

spot_img

Ultimele știri