VIDEO O companie din Ghana transformă deșeurile de plastic în asfalt pentru șosele

in Video News 12 April 2018 29 Views

O companie din Ghana transformă deșeurile din plastic în blocuri de pavaj care pot fi folosite pentru a construi străzi.

ghana asfalt plastic

Nelplast Ghana Limited produce un nou fel de asfalt combin├ónd de╚Öeurile de plastic cu nisipul. Materialul este f─âcut din 60% plastic ╚Öi 40% nisip. Nelson Boateng, inginerul din spatele Nelplast, ╚Öi-a construit singur ├«n 2017 o ma╚Öin─â de reciclare din fier vechi, apoi a colectat ╚Öi a reciclat aproape 2000 kg de de╚Öeuri de plastic. O parte din blocurile de pavaj au fost oferite comunit─â╚Ťii gratuit.

Materialul are nevoie de mai pu╚Ťine resurse naturale pentru a fi produs ╚Öi rezist─â timp ├«ndelungat. Aproape orice fel de de╚Öeu de plastic poate fi folosit pentru a-l produce.

Ministerul Mediului din Ghana ├«╚Öi ofer─â sus╚Ťinerea pentru proiect, construind deja drumuri cu acest pavaj ├«ntr-unul dintre districte ╚Öi ajut├ónd compania s─â se extind─â. Pe l├óng─â contribu╚Ťia la protec╚Ťia mediului, Nelplast a creat locuri de munc─â pentru localnici, angaj├ónd peste 230 de oameni.

Green Report Shop Produse ECO
Ghana produce 22,000 tone de plastic anual și reciclează doar 2%. Nelplast dorește să schimbe acest lucru, având ca obiectiv reciclarea a 70% dintre deșeurile de plastic și transformarea lor în produse utile și durabile.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii