VIDEO O companie din Ghana transformă deșeurile de plastic în asfalt pentru șosele

in Video News 12 April 2018 247 Views

O companie din Ghana transformă deșeurile din plastic în blocuri de pavaj care pot fi folosite pentru a construi străzi.

ghana asfalt plastic

Nelplast Ghana Limited produce un nou fel de asfalt combinând deșeurile de plastic cu nisipul. Materialul este făcut din 60% plastic și 40% nisip. Nelson Boateng, inginerul din spatele Nelplast, și-a construit singur în 2017 o mașină de reciclare din fier vechi, apoi a colectat și a reciclat aproape 2000 kg de deșeuri de plastic. O parte din blocurile de pavaj au fost oferite comunității gratuit.

Materialul are nevoie de mai puține resurse naturale pentru a fi produs și rezistă timp îndelungat. Aproape orice fel de deșeu de plastic poate fi folosit pentru a-l produce.

Ministerul Mediului din Ghana își oferă susținerea pentru proiect, construind deja drumuri cu acest pavaj într-unul dintre districte și ajutând compania să se extindă. Pe lângă contribuția la protecția mediului, Nelplast a creat locuri de muncă pentru localnici, angajând peste 230 de oameni.

Green Report Shop Produse ECO
Ghana produce 22,000 tone de plastic anual și reciclează doar 2%. Nelplast dorește să schimbe acest lucru, având ca obiectiv reciclarea a 70% dintre deșeurile de plastic și transformarea lor în produse utile și durabile.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii