Gigantul din energie BP pariaz─â pe ma╚Öinile electrice ╚Öi achizi╚Ťioneaz─â cea mai mare companie de ├«nc─ârcare a vehiculelor din Marea Britanie

in Business, Energie, Transport 12 July 20187 Views

Grupul britanic de energie, British Petroleum (BP),┬ápariaz─â pe ma╚Öinile electrice ╚Öi achizi╚Ťioneaz─â cea mai mare companie de ├«nc─ârcare a vehiculelor din Marea Britanie.┬áBP nu a oferit o valoare pentru tranzac╚Ťie, dar a spus c─â noua companie, care se va numi BP Chargemaster, va func╚Ťiona ca o unitate de╚Ťinut─â integral, iar angaja╚Ťii Chargemaster vor fi transfera╚Ťi ├«n totalitate.

Anun╚Ťul reflect─â mi╚Öc─ârile similare ale rivalului anglo-olandez Shell ╚Öi Total France pentru a se extinde ├«n industria ├«nc─ârc─ârii vehiculelor electrice, care, potrivit exper╚Ťilor, va cre╚Öte ├«n popularitate.

BP a anun╚Ťat c─â a ├«ncheiat un acord pentru a achizi╚Ťiona Chargemaster, cea mai mare companie britanic─â de ├«nc─ârcare EV”, a declarat ├«ntr-un comunicat grupul de la Londra, ad─âug├ónd c─â se va concentra pe o ├«nc─ârc─âtoarele foarte rapide care dureaz─â zece minute pentru o distan╚Ť─â de 100 de mile (161 km).

Prin aceast─â tranzac╚Ťie, BP ├«╚Öi va extinde re╚Ťeaua de ├«nc─ârcare rapid─â la cele 1.200 de benzin─ârii pe care compania le de╚Ťine ├«n Marea Britanie.

V├ónz─ârile de autovehicule electrice sunt ├«n cre╚Ötere ├«n Europa ╚Öi cresc destul de repede. Av├ónd capacitatea de a efectua o tax─â rapid─â ar putea fi un model relativ atr─âg─âtor de afaceri”, a declarat pentru AFP profesorul Dave Greenwood, expert ├«n automobile de la Universitatea Warwick.

BP ├«╚Öi propune s─â devin─â furnizorul de top de energie pentru vehiculele cu emisii sc─âzute de carbon. Sectorul energetic este, de asemenea, “foarte preocupat de ├«ntreaga agend─â privind emisiile de carbon”, deoarece urm─âre╚Öte reducerea emisiilor de carbon.

12 milioane de mașini electrice vor circula în Marea Britanie până în 2040

Compania Chargemaster a fost fondat─â ├«n urm─â cu zece ani ╚Öi ├«n prezent opereaz─â 6.500 de puncte de ├«nc─ârcare a ma╚Öinilor electrice ├«n Marea Britanie, fiind astfel cel mai mare juc─âtor din ╚Ťar─â. Compania, cu sediul ├«n Luton, la nord de Londra, proiecteaz─â, construie╚Öte, vinde ╚Öi ├«ntre╚Ťine unit─â╚Ťi de ├«nc─ârcare.

În același timp, BP estimează că numărul de automobile electrice pe drumurile din Marea Britanie se va ridica la 12 milioane până în 2040. O cifră imensă având în vedere că anul trecut numărul lor era de aproximativ 135.000 de mașini.

Guvernul britanic a declarat c─â toate autoturismele noi vor trebui s─â fie hibride plug-in electrice sau cu raz─â lung─â de ac╚Ťiune. Ambele au nevoie de ├«nc─ârcare rapid─â”, a declarat Greenwod pentru AFP. “Dac─â v─â uita╚Ťi la num─ârul total de vehicule aflate ├«n circula╚Ťie ├«n Marea Britanie ├«n acest moment, adic─â ├«n jur de 20 de milioane, acest lucru sugereaz─â c─â p├ón─â ├«n 2040 jum─âtate din flot─â s-a mutat la plug-in electric. Prognoza nu e ridicol─âÔÇť.

Citește și: BMW a semnat un acord cu chinezii de la CATL, care vor produce baterii pentru mașini electrice în Europa

V├ónz─ârile de ma┼čini electrice la nivel global au crescut cu 50% ├«n 2017

Comentarii

comentarii