Gigantul din energie BP pariază pe mașinile electrice și achiziționează cea mai mare companie de încărcare a vehiculelor din Marea Britanie

in Business, Energie, Transport 12 July 2018 27 Views

Grupul britanic de energie, British Petroleum (BP), pariază pe mașinile electrice și achiziționează cea mai mare companie de încărcare a vehiculelor din Marea Britanie. BP nu a oferit o valoare pentru tranzacție, dar a spus că noua companie, care se va numi BP Chargemaster, va funcționa ca o unitate deținută integral, iar angajații Chargemaster vor fi transferați în totalitate.

Anunțul reflectă mișcările similare ale rivalului anglo-olandez Shell și Total France pentru a se extinde în industria încărcării vehiculelor electrice, care, potrivit experților, va crește în popularitate.

BP a anunțat că a încheiat un acord pentru a achiziționa Chargemaster, cea mai mare companie britanică de încărcare EV”, a declarat într-un comunicat grupul de la Londra, adăugând că se va concentra pe o încărcătoarele foarte rapide care durează zece minute pentru o distanță de 100 de mile (161 km).

Prin această tranzacție, BP își va extinde rețeaua de încărcare rapidă la cele 1.200 de benzinării pe care compania le deține în Marea Britanie.

Vânzările de autovehicule electrice sunt în creștere în Europa și cresc destul de repede. Având capacitatea de a efectua o taxă rapidă ar putea fi un model relativ atrăgător de afaceri”, a declarat pentru AFP profesorul Dave Greenwood, expert în automobile de la Universitatea Warwick.

BP își propune să devină furnizorul de top de energie pentru vehiculele cu emisii scăzute de carbon. Sectorul energetic este, de asemenea, “foarte preocupat de întreaga agendă privind emisiile de carbon”, deoarece urmărește reducerea emisiilor de carbon.

12 milioane de mașini electrice vor circula în Marea Britanie până în 2040

Compania Chargemaster a fost fondată în urmă cu zece ani și în prezent operează 6.500 de puncte de încărcare a mașinilor electrice în Marea Britanie, fiind astfel cel mai mare jucător din țară. Compania, cu sediul în Luton, la nord de Londra, proiectează, construiește, vinde și întreține unități de încărcare.

În același timp, BP estimează că numărul de automobile electrice pe drumurile din Marea Britanie se va ridica la 12 milioane până în 2040. O cifră imensă având în vedere că anul trecut numărul lor era de aproximativ 135.000 de mașini.

Guvernul britanic a declarat că toate autoturismele noi vor trebui să fie hibride plug-in electrice sau cu rază lungă de acțiune. Ambele au nevoie de încărcare rapidă”, a declarat Greenwod pentru AFP. “Dacă vă uitați la numărul total de vehicule aflate în circulație în Marea Britanie în acest moment, adică în jur de 20 de milioane, acest lucru sugerează că până în 2040 jumătate din flotă s-a mutat la plug-in electric. Prognoza nu e ridicolă“.

Citește și: BMW a semnat un acord cu chinezii de la CATL, care vor produce baterii pentru mașini electrice în Europa

Vânzările de maşini electrice la nivel global au crescut cu 50% în 2017

Comentarii

comentarii