GNM: Leii lui Nutu Camataru pleaca in Africa

in Legislatie 25 February 2013 1,019 Views

Cele 4 feline pe care interlopul Nutu  Camataru le tine in custi pe proprietatea sa din Capitala ar putea fi transportate, peste cateva luni, in Africa, potrivit comisarului general al Garzii Nationale de Mediu (GNM), Ovidiu Constantin Daescu.

Imediat ce vor fi intocmite formalitatile de acces pe proprietatea lui Nutu Camataru, comisarii GNM vor ridica animalele salbatice care se afla ilegal in curtea acestuia, 2 cerbi lopatari, 2 ursi si 4 lei, si le vom duce in gradini zoologice. Ursii vor merge la Zarnesti, iar, deocamdata, pentru lei, impreuna cu organizatiile de protectie a animalelor, se cauta cea mai buna varianta de cazare, pana cand, spre sfarsitul lunii mai, vor fi transportati in AfricaÔÇŁ, a declarat, in exclusivitate, pentru Green Report, seful GNM.

Potrivit lui Ovidiu Daescu, animalele salbatice detinute de Nutu Camataru sunt bine ingrijite si vor avea parte de acelasi tratament si dupa ce vor parasi proprietatea interlopului.

Comisarii GNM au deschis o ancheta, dupa ce politistii au gasit in curtea lui Nutu Camataru mai multi lei, ursi si cerbi. Acestea sunt specii protejate prin lege, detinute de clanul Camatarilor in mod ilegal. Privarea de libertate se pedepseste cu o amenda penala pana la 10.000 de lei sau chiar inchisoare. Anchetatorii spun ca Nutu isi ameninta victimele cu leii pe care-i avea in curte.

Comisarii de la GNM – Comisariatul General vor alc─âtui o eviden╚Ť─â a animalelor aflate pe proprietatea lui Ion Balint, zis Nu╚Ťu C─âm─âtaru, ╚Öi vor solicita documentele referitoare la de╚Ťinerea acestora.

Potrivit Mediafax, un comisar al G─ârzii de Mediu a mers s├ómb─ât─â la casa lui Nu╚Ťu C─âm─âtaru, dar nu a fost l─âsat s─â intre. Institu╚Ťia a f─âcut demersurile, prin Poli╚Ťie, pentru primirea unui mandat, ├«n baza c─âruia s─â poat─â intra pe proprietatea lui Nu╚Ťu C─âm─âtaru, pe care se afl─â mai multe animale s─âlbatice.

Reprezentan╚Ťii Autorit─â╚Ťii Na╚Ťionale Sanitare Veterinare ╚Öi pentru Siguran╚Ťa Alimentelor (ANSVSA) au precizat pentru Mediafax c─â nu s-a solicitat niciun aviz pentru de╚Ťinerea de animale s─âbatice pe proprietatea fra╚Ťilor C─âm─âtaru.

 

 

Comentarii

comentarii