Goethe-Institut București: un brad de sticle de plastic, ca semn de protest

in EcoLIFESTYLE, Poluare 10 December 2019 90 Views

La sfârșit de an, Goethe-Institut București îndeamnă publicul bucureștean să se gândească la cât de multe produse ambalate în plastic se cumpără în perioada sărbătorilor. Astfel, un brad din sticle de plastic va fi expus în curtea interioară a institutului.

ÔÇ×Am construit un brad din sticle de plastic ├«n semn de nemul╚Ťumire pentru c─â se consum─â prea mult─â ap─â ├«mbuteliat─â ├«n plasticÔÇŁ, scriu pe Facebook organizatorii evenimentului ├«n care bradul este ar─âtat publicului, pe 10 decembrie.

Bradul a fost construit, ├«n c├óteva s─âpt─âm├óni, de studen╚Ťii de la Sec╚Ťia de Design de Produs de la Facultatea de Arhitectura de Interior din cadrul Universit─â╚Ťii de Arhitectur─â ╚Öi Urbanism Ion Mincu, sub coordonarea asistentului universitar dr. arh. Gen╚Ťiana Dumitra╚Öcu.

Proiectul lor a fost numit unul de con╚Ötientizare a consumului masiv de plastic: ÔÇ×Un Cr─âciun, mai pu╚Ťin plastic!ÔÇŁ.

Publicul bucureștean este invitat să sărbătorească ideea de a avea în viitor un Crăciun mai ecologic, pe 10 decembrie, începând cu ora 18.

├Äntre 18:30 ╚Öi 18:45 au fost invita╚Ťi s─â vorbeasc─â oameni pasiona╚Ťi de mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi de ecologie:

  • Ionut Iord─âchescu, Project Management Office & IT, LetÔÇÖs Do It Romania- cea mai mare mi┼čcare social─â din Rom├ónia, cu peste 1.400.000 de voluntari hot─âr├ó╚Ťi s─â men╚Ťin─â Rom├ónia curat─â.
  • Roxana Buze╚Ťelu, de la ÔÇŁMicile BucuriiÔÇŁ duce o via╚Ť─â eco-friendly ╚Öi ├«i atrage ╚Öi pe al╚Ťii s─â adopte acest mod de a tr─âi. Ea va povesti despre leg─âtura dintre puterea comunit─â╚Ťii ╚Öi via╚Ťa prietenoas─â cu mediul.
  • Laura Manea, cea mai nou─â membr─â a echipei Iulie f─âr─â Plastic, pasionat─â de mediu curat, de trai sustenabil ╚Öi echilibru. ├Äncearc─â prin proiectul Iulie f─âr─â plastic, c├ót ╚Öi prin proiectul personal ÔÇ×Laura cu AuraÔÇŁ s─â ofere din informa╚Ťiile pe care le acumuleaz─â ├«n c─âl─âtoria sa slow living.
  • Andrada Trandafir, de la Recicl─â Tomi ╚Öi-a propus s─â creeze o comunitate informat─â, s─â faciliteze accesul la posibilit─â╚Ťi de colectare selectiv─â ╚Öi reciclare cu scopul de a salva c├ót mai mult verde, ├«mpiedic├ónd pe c├ót posibil poluarea.

Bradul va fi expus până la sfârșitul lunii ianuarie.

Comentarii

comentarii