Goodyear a lansat un concept de anvelop─â cu mu╚Öchi viu care cur─â╚Ť─â aerul

in Transport 7 March 201867 Views

Goodyear au lansat un concept de anvelop─â inedit care integreaz─â mu╚Öchi viu ├«n structura sa pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi calitatea aerului. Numit─â Oxygene, anvelopa a fost prezentat─â ├«n cadrul Salonului Auto Interna╚Ťional de la Geneva.

anvelopă mușchi

via Goodyear

Oxygene con╚Ťine mu╚Öchi viu ├«n peretele lateral, care absoarbe dioxid de carbon ╚Öi elibereaz─â oxigen pe m─âsur─â ce ma╚Öina se deplaseaz─â. Stria╚Ťiile ╚Öi structura deschis─â permit anvelopei s─â absoarb─â umezeal─â de pe ╚Öosea, hr─ânind plantele. Energia ob╚Ťinut─â prin fotosintez─â este folosit─â pentru a alimenta electronicele de la bord, senzorii ╚Öi luminile speciale integrate ├«n anvelop─â care ├«╚Öi schimb─â culoarea ├«n func╚Ťie de manevrele ╚Öoferului, aten╚Ťion├ónd astfel c─âl─âtorii.

anvelopa oxygene muschi

Anvelopa este realizat─â din pudr─â de cauciuc reciclat, folosind o imprimant─â 3D. ├Äncorporeaz─â un sistem de comunica╚Ťii Li-fi (comunicare wireless care folose╚Öte lumin─â pentru a transmite date), care ar permite interac╚Ťiunea dintre anvelop─â ╚Öi alte ma╚Öini sau infrastructur─â.

Conform estimărilor Goodyear, dacă fiecare mașină din Paris ar avea aceste anvelope, ar putea elimina în jur de 4,000 de tone de CO2 în fiecare an.

Green Report Shop Transport ECO

De╚Öi nu este ├«nc─â clar dac─â va putea fi pus ├«n aplicare, acest concept ridic─â problema despre cum pot fi produse anvelope mai sustenabile ╚Öi mai prietenoase cu mediul. Anvelopele obi╚Önuite sunt o surs─â semnificativ─â de microplastice ╚Öi con╚Ťin substan╚Ťe toxice care pot polua mediul ├«nconjur─âtor, atunci c├ónd nu sunt reciclate.

 

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii