Google: achizi╚Ťia total─â de energie regenerabil─â ├«n 2017 a dep─â╚Öit electricitatea consumat─â ├«n opera╚Ťiunile globale

in Energie 9 April 201813 Views

Google a anun╚Ťat c─â achizi╚Ťia total─â de electricitate din surse alternative a dep─â╚Öit cantitatea de electricitate utilizat─â de opera╚Ťiunile sale ├«n 2017. Contractele de energie regenerabil─â au dus la peste 3 miliarde de dolari ├«n investi╚Ťii de capital la nivel global.

La sf├«r╚Öitul anului 2016, compania a stabilit un obiectiv de a cump─âra suficient─â energie regenerabil─â pentru a egala consumul de energie ├«n urm─âtorul an. Urs H├Âlzle, vicepre╚Öedinte al infrastructurii tehnice la Google, a explicat ├«ntr-un comunicat de pres─â ce ├«nseamn─â egalarea energiei regenerabile.

ÔÇ×├Än decursul anului 2017, pe tot globul, pentru fiecare kilowat-or─â de electricitate consumat─â, am cump─ârat un kilowat-or─â de energie regenerabil─â de la o ferm─â eolian─â sau solar─â care au fost construite ├«n mod special pentru Google. Acest lucru ├«nseamn─â c─â suntem primul Cloud public ╚Öi companie de o asemenea m─ârime care s─â aib─â aceast─â performan╚Ť─â.ÔÇŁ

├Än prezent, Google are contracte de a cump─âra 3 GW de energie regenerabil─â, fiind cea mai mare cantitate de energie alternativ─â achizi╚Ťionat─â de o corpora╚Ťie. Compania are 26 de proiecte de energie regenerabil─â la nivel global.

Conform lui H├Âlzle, aceste proiecte nu trimit electricitate direct c─âtre Google, nefiind ├«nc─â posibil─â alimentarea unei companii de asemenea dimensiuni doar cu energie regenerabil─â, ├«ns─â Google va continua s─â fac─â eforturi pentru deschiderea pie╚Ťei ├«n regiunile ├«n care ├«╚Öi desf─â╚Öoar─â activitatea.

Green Report Shop Produse ECO

ÔÇ×Vrem s─â ajungem la un punct ├«n care sursele de energie regenerabile ╚Öi f─âr─â carbon vor alimenta opera╚Ťiunile noastre ├«n fiecare or─â din fiecare zi. Va fi nevoie de o combina╚Ťie de tehnologie, politici ╚Öi noi structuri de afaceri pentru a ajunge acolo, dar suntem entuziasma╚Ťi de provocare.ÔÇŁ

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii