Google: achiziția totală de energie regenerabilă în 2017 a depășit electricitatea consumată în operațiunile globale

in Energie 9 April 2018 31 Views

Google a anunțat că achiziția totală de electricitate din surse alternative a depășit cantitatea de electricitate utilizată de operațiunile sale în 2017. Contractele de energie regenerabilă au dus la peste 3 miliarde de dolari în investiții de capital la nivel global.

La sfîrșitul anului 2016, compania a stabilit un obiectiv de a cumpăra suficientă energie regenerabilă pentru a egala consumul de energie în următorul an. Urs Hölzle, vicepreședinte al infrastructurii tehnice la Google, a explicat într-un comunicat de presă ce înseamnă egalarea energiei regenerabile.

„În decursul anului 2017, pe tot globul, pentru fiecare kilowat-oră de electricitate consumată, am cumpărat un kilowat-oră de energie regenerabilă de la o fermă eoliană sau solară care au fost construite în mod special pentru Google. Acest lucru înseamnă că suntem primul Cloud public și companie de o asemenea mărime care să aibă această performanță.”

În prezent, Google are contracte de a cumpăra 3 GW de energie regenerabilă, fiind cea mai mare cantitate de energie alternativă achiziționată de o corporație. Compania are 26 de proiecte de energie regenerabilă la nivel global.

Conform lui Hölzle, aceste proiecte nu trimit electricitate direct către Google, nefiind încă posibilă alimentarea unei companii de asemenea dimensiuni doar cu energie regenerabilă, însă Google va continua să facă eforturi pentru deschiderea pieței în regiunile în care își desfășoară activitatea.

Green Report Shop Produse ECO

„Vrem să ajungem la un punct în care sursele de energie regenerabile și fără carbon vor alimenta operațiunile noastre în fiecare oră din fiecare zi. Va fi nevoie de o combinație de tehnologie, politici și noi structuri de afaceri pentru a ajunge acolo, dar suntem entuziasmați de provocare.”

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii