Google spune că nu va mai dezvolta instrumente AI pentru companiile de petrol și gaze

in Business, Energie 1 June 2020 112 Views

Google spune că nu va mai construi instrumente personalizate de inteligență artificială pentru accelerarea extracției petrolului și a gazelor, separându-se de rivalii din cloud computing Microsoft și Amazon, potrivit AP.

Declarația companiei a venit în urma unui raport al Greenpeace care documentează modul în care cei trei giganți tehnologici folosesc AI și puterea de calcul pentru a ajuta companiile petroliere să găsească și să acceseze depozite de petrol și gaze în SUA și în întreaga lume.

Greenpeace spune că Amazon, Microsoft și Google și-au subminat propriile promisiuni privind schimbările climatice prin parteneriate cu marile companii petroliere, inclusiv Shell, BP, Chevron și ExxonMobil, care au căutat noi tehnologii pentru a obține mai mult petrol și gaze din pământ.

Dar organizația a aplaudat Googlepentru că a făcut un pas pentru a se îndepărta de aceste practici,

„Cu toate că Google mai are câteva contracte vechi cu firmele de petrol și gaz, salutăm această promisiune de la Google că nu va mai construi soluții personalizate pentru extragerea de petrol și gaz în amonte”, a spus Elizabeth Jardim,  senior corporate campaigner pentru Greenpeace SUA.

Google a spus că va onora toate contractele existente cu clienții săi, dar nu a specificat ce companii.

Raportul Greenpeace spune că Microsoft pare să fie un lider în ceea ce privește cantitatea de petrol și contracte, „oferind funcții de AI în toate fazele producției de petrol”. Conform raportului, contractele Amazon sunt concentrate mai mult pe conducte, transporturi și stocarea combustibilului. Instrumentele lor au fost implementate pentru a accelera extracția de gaze de șist, în special din Bazinul Permian din Texas și New Mexico.

Comentarii

comentarii