Google a redus semnificativ risipa alimentară în birourile sale

in EcoLIFESTYLE 25 April 2019 59 Views

În ultimii cinci ani, compania Google a evitat risipirea a aproape 3 milioane de kilograme de alimente cu ajutorul Leanpath, un echipament care urmărește și măsoară risipa alimentară.

În fiecare zi, compania servește peste 200.000 de mese în cafenelele birourilor sale. În 2014, Google a început să lucreze cu Leanpath, o companie care oferă echipamente de măsurare a risipei alimentare și învață bucătarii cum să utilizeze datele pentru a reduce risipa.

„Majoritatea bucătarilor sunt foarte interesați de prevenirea risipei alimentare – au fost învățați că hrana are valoare și că vrei să eviți să o risipești, așadar este un instinct. Dar apoi ajung la provocarea zilnică de a gestiona un serviciu de alimentație cu volum mare și de obicei nu au suficient timp pentru a analiza datele și a înțelege anumite tipare.”, a explicat Andrew Shakman, CEO la Leanpath.

El a explicat că primul pas de a măsura risipa alimentară este o intervenție foarte profundă.

„În momentul în care rogi pe cineva să își facă timp pentru a fi atent la risipa alimentară, comunici că aceasta este o problemă semnificativă și o oportunitate.”

Echipamentul care cântărește mâncarea afișează automat valoarea alimentelor risipite. Utilizând aceste date, bucătarii pot ajusta cantitățile de alimente pe care le comandă și pot face alte schimbări, de exemplu utilizând surplusul de alimente pentru alte preparate.

Google utilizează anumite ingrediente care reduc risipa, cum ar fi o făină făcută din fructul aflat în jurul boabelor de cafea care este de obicei risipit.

Compania ia măsuri și pentru a reduce risipa realizată de angajați. În unele cafenele, angajații au opțiunea de a folosi farfurii mai mici, iar unele mâncăruri sunt servite în porții mai mici. Leanpath este folosit și în cadrul cafenelei, în punctul în care angajații își returnează farfuriile, pentru a putea vedea cantitatea exactă de hrană risipită.

„Știm că acesta este un obicei zilnic și trebuie să ocupe un loc central în mințile oamenilor, iar măsuratul face acest lucru.”, a declarat Shakman.

Sistemele Leanpath sunt utilizate în 189 cafenele Google din 26 de țări.

Comentarii

comentarii