Google va investi sute de milioane in energie regenerabila

in Energie 28 November 2007 69 Views

In 2008 Google va investi zeci de milioane de dolari in cercetare si dezvoltare de surse de energie regenerabila si va investi sute de milioane in proiecte de energie verde, informeaza Environmental Leader.

Scopul noii initiative, Energie Regenerabila mai Ieftina decat Carbunele (RE
"Scopul nostru este sa producem 1 GW de energie regenerabila care sa fie mai ieftina decat cea fosila", a declarat Larry Page, co-fondator Google. "Noi credem ca acest lucru se poate realiza in ani si nu in decenii. Daca realizam acest obiectiv si vom produce energie regenerabila care va fi mai ieftina decat cea fosila, Pamantul va avea optiunea sa foloseasca in proportii substantiale electricitate curata, reducandu-se astfel emisiile de gaze nocive. De asemenea, ne asteptam sa fie o afacere prospera pentru noi", a mai aratat Page.

RE
Cu RE
"Avem expertiza in proiectarea si construirea de instalatii de energie-intensiva, datorita faptului ca am construit centre eficiente de date. Vrem sa aplicam aceeasi creativitate si inovatie si provocarii de generare a electricitatii regenerabile la o scara semnificativa, globala si sa o producem la preturi mai mici decat cea produsa din carbune", a spus Page.

In primavara 2006, compania a anuntat ca intentioneaza ca in 2007 sa fie neutra din punct de vedere al carbonului si este pe drumul cel bun pana in prezent pentru indeplinirea acestui scop.

Compania a instalat in campusul de la Mountain View un panou solar de 1,6MW si dezvolta vehicule electrice prin initiativa RechargelT, care include propuneri de investitii de 10 milioane dolari. De asemenea, in 2007, Google a ajutat la crearea Climate Savers Computing Initiative, un consortiu care promoveaza producerea si folosirea computerelor si serverelor eficiente energetic.

Comentarii

comentarii