Gordon Brown promoveaza becurile ecologice

in Energie 31 January 2008 77 Views

Primul ministrul britanic Gordon Brown s-a adresat populatiei prin intermediul unui articol in The Sun spunand ca efortul pentru combaterea schimbarilor climatice trebuie sa inceapa de acasa. Mesajul face parte din campania nationala de eliminare a becurilor incandescente in favoarea becurilor economice si ecologice.

"Becurile traditionale nu s-au schimbat prea mult de cand au fost inventate in 1800 si inca irosesc 95% din electricitatea pe care o folosesc pe caldura. Acest lucru nu este rau numai pentru mediu ci si pentru oameni din cauza facturilor la electricitate care ar putea fi mult reduse prin folosirea becurilor fluorescente", arata articolul lui Brown.

Guvernul lucreaza de mai mult timp cu toti marii comercianti care vand becuri, cu industria de iluminat si cu companiile de energie. Cerintele guvernului sunt ca becurile traditionale sa iasa in timp din magazine si sa fie inlocuite cu becuri eficiente energetic.

"Prin aceasta schimbare se va face economie de energie echivalenta cu scoaterea de pe drumuri a 5 milioane de masini. Asta se traduce prin salvarea de bani, o locuinta medie care utilizeaza becuri eficiente ar putea economisi pana la 600 de lire pe perioada de viata a becurilor", a mai spus Brown.

Publicatia The Sun, unul dintre cele mai prestigioase ziare britanice a fost partenerul guvernului in promovarea media a planului de eliminare a becurilor incandescente.

Prin alte programe guvernamentale pentru eficientizarea consumului de energie in casele britanicilor, s-au izolat electric, din 2001 pana in prezent doua milioane de locuinte, iar pentru urmatorii trei ani sunt vizate alte 5 milioane de locuinte.

Un alt program guvernamental isi propune sa creeze un serviciu unic pentru locuinte Green Stop, cu o singura linie telefonica, un site, o retea de centre pentru consultanta nu numai pentru eficientizarea consumului de energie, dar si pentru economisirea apei, reciclare si calatorii eco.

Comentarii

comentarii