Gorj: Depoluarea raului Amaradia s-a incheiat

in Apa 5 December 2007 54 Views

Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Gorj a anuntat miercuri dimineata incheierea actiunii de depoluare a raului Amaradia, afectat de petrolul deversat accidental din cauza SC Petrom Grup SA Zacaminte Bradesti.
Specialistii SGA au constatat, cu prilejul analizelor efectuate marti in teritoriu, ca SC Petrom Grup SA Zacaminte Bradesti-Dolj a incheiat actiunea de depoluare declansata imediat dupa producerea evenimentului, ecologizand in intregime sectorul de apa afectat.

Cu zece zile in urma, conducta de transport titei de la Turburea la Varteju a cedat prin spargere din cauza corodarii, in punctul Toiaga, pe teritoriul localitatii gorjene Stoina, atat in raul Amaradia, cat si pe o suprafata de 800 de metri patrati de teren agricol imprastiindu-se circa 1.500 de litri de titei. Unitatea responsabila de producerea accidentului, SC Petrom Grup SA Zacaminte Bradesti, a intervenit imediat, remediind spartura colectorului de transport titei si executand mai multe baraje absorbante, utilizandu-se in acest scop material biodegradabil tip Spill Sorb pe toata suprafata raului Amaradia.

Totodata, s-a procedat la recuperarea titeiului de pe terenul agricol afectat, reusindu-se strangerea a circa 800 de litri.

Comentarii

comentarii