Square Roots, școală de grădinărit urban, cu practică în containere maritime

in EcoLIFESTYLE 5 February 2018 146 Views

Square Roots este o companie care pregătește tineri pasionați de mâncatul curat pentru a deveni grădinari urbani. Aceștia dețin câte o grădină amenajată în containere maritime pe care o îngrijesc, iar recolta o vând către comunitățile locale.

Square Roots, școală de grădinărit urban, cu practică în containere maritime

Tobias Peggs și Kimbal Musk, fratele mai mic al CEO-ului Tesla, Elon Musk, au fondat împreună Square Roots, o companie care formează noi agricultori urbani. Zece învățăcei fac practică într-o grădină se află în cartierul Brooklyn din New York și este compusă din zece containere maritime.

Antreprenorii care iau parte la programul de 13 luni, început în octombrie 2017, învață teoretic și practic patru module: Grădinărit, Business, Comunitate și Leadership. Pe lângă partea de noțiuni teoretice, fiecare student învață să aibă grijă de grădina sa, adică de containerul său, să vândă produsele și să creeze legături cu oamenii pasionați de mâncarea sănătoasă din comunitatea sa.

Square Roots, școală de grădinărit urban, cu practică în containere maritime

„Până în 2050, vom fi 9 miliarde de oameni pe planetă, din care 70% vor locui în orașe. Oamenii aceștia trebuie să fie hrăniți și vor vrea mâncare adevărată. Deci singura concluzie pe care poți să o tragi de aici, ca antreprenor, este că trebuie să ne dăm seama cum să creștem mâncare adevărată chiar în mijlocul orașelor, la o scară mare, cât mai repede posibil”, a declarat Peggs pentru CNBC.

gardenium.ro
Grădinile din containere respectă principiile agriculturii hidroponice, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de pământ sau de lumină naturală pentru a obține rezultate. Salatele și verdețurile, de la busuioc și salată, până la măcriș și spanac, sunt crescute pe rafturi verticale. Astfel încât, fiecare container este echivalentul unei grădini de 8.000 de metri pătrați.

Sistemul nu necesită decât 30 de litri de apă pentru fiecare container, deci mai puțin decât un duș obișnuit. Fiecare grădinar produce în jur de 22 de kilograme de verdețuri în fiecare săptămână.

Square Roots, școală de grădinărit urban, cu practică în containere maritime

Agricultorii Square Roots cresc verdețuri și legume din semințe nemodificate genetic, iar pentru că sunt crescute în interior, deci nu au dăunători, și fără pesticide. Aceștia culeg frunzele chiar și iarna și le livrează către clienți, direct la birou, în pachete de o punguță (7 dolari pe săptămână), trei pungi (15 dolari pe săptămână) sau șapte pungi (35 de dolari pe săptămână). Un alt tip de clienți îl reprezintă magazinele locale. Antreprenorii Square Roots fac parteneriate și cu restaurantele, pentru a le livra verdețuri proaspete, dar și pentru a-i primi în vizită, cu tot cu clienții lor.

Prin tot ceea ce face, compania și-a propus să răspândească noțiunile de grădinărit urban și să creeze comunități puternice. Pentru aceasta, are în plan să extindă programul în 20 de orașe, până în 2020.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kVrlypadLos]

Comentarii

comentarii