Gratiela Gavrilescu are girul parlamentarilor pentru un nou mandat la Ministerul Mediului

in Legislatie 29 June 2017 175 Views

Comisiile pentru Mediu din Parlamentul Rom├óniei au acorat Gra╚Ťielei Gavrilescu un aviz pozitiv pentru un nou mandat ├«n func╚Ťia de ministru al Mediului, informeaz─â Agerpres. Aceasta a ob╚Ťinut 17 voturi pentru ╚Öi 6 ├«mpotriv─â.

Gra╚Ťiela Gavrilescu

├Än discursul sus╚Ťinut ├«n cadrul comisiilor reunite pentru validare aceasta a reamintit faptul c─â, dac─â nu vor fi rezolvate problemele pe de╚Öeuri, Rom├ónia poate pl─âti milioane de euro pentru infringementuri.

Dac─â nu vom rezolva problemele de comun acord ╚Öi av├ónd sprijinul dumneavoastr─â ╚Öi inform├ónd foarte bine cet─â╚Ťenii, vom fi pasibili ├«n perioada urm─âtoare s─â pl─âtim foarte multe milioane euro pentru infringementurile care sunt deja acum trimise la Curtea European─â de Justi╚Ťie pe de╚Öeuri. Primordial, ╚Öi este prins ╚Öi ├«n Programul de Guvernare, avem ca punct strategic de a ├«ndeplini toat─â misiunea de strategie na╚Ťional─â de reciclare a de╚Öeurilor, deci implicit de colectare selectiv─â. Este o obliga╚Ťie pe care o avem to╚Ťi, este ╚Öi a autorit─â╚Ťilor locale, asocia╚Ťiile de proprietari, UAT-urile, pentru c─â altfel nu vom ajunge ca ├«n anul 2020 s─â avem ╚Ťint─â de colectare selectiv─â de 50% ╚Öi nu vom reu╚Öi ├«n 2050 s─â ajungem la producerea de de╚Öeu zero”, a spus Gavrilescu, citat─â de Agerpres.

├Än luna aprilie 2017, Gra╚Ťiela Gavrilescu a prelut conducerea Ministerului Mediului de la colegul s─âu de partid, Daniel Constantin. Acesta din urm─â a pierdut sprijinul politic┬áal ALDE ├«n urma deciziei Biroul┬áPolitic Central al partidului, care s-a ├«ntrunit pe 26 martie. Decizia a fost luat─â cu peste 80 de voturi pentru ╚Öi 12 ├«mpotriv─â.

Gra╚Ťiela Gavrilescu┬áa mai de╚Ťinut portofoliul de ministru al Mediului ├«n perioada 17 decembrie 2014 ÔÇô 17 noiembrie 2015.

Comentarii

comentarii