Participare gratuită la tabăra European Changemaker pentru 300 de tineri

in EcoLIFESTYLE 6 July 2018 78 Views

Tabăra European Changemaker își propune să adune laolaltă, la sfârșitul lunii septembrie, în Polonia, 300 de tineri care vor să învețe cum să lupte pentru mediul înconjurător, să-și apere spațiul democratic și să acționeze pentru protejarea drepturile omului. Cheltuielile sunt suportate de organizatori.

Participare gratuită la tabăra European Changemaker pentru 300 de tineri

În perioada 28-30 septembrie are loc lângă Varșovia, Polonia, tabăra European Changemaker. Aceasta se adresează tinerilor din Europa care vor să producă o schimbare.

„Fiecare dintre noi are puterea de a face o schimbare pozitivă în familia lui, în comunitate, în oraș sau în țară. Chiar și cel mai mic protest pentru o cauză în care crezi poate crea o schimbare majoră”, scriu organizatorii pe site-ul lor.

În cadrul taberei, la care vor participa 300 de tineri din toată Europa, vor avea loc workshopuri și sesiuni de training în cadrul cărora vor fi predate instrumente prin care poți deveni un cetățean mai activ în comunitate.

„Dreptul la un mediu înconjurător curat este la fel de important ca cel la libera părere și exprimare – drepturi fundamentale pentru fiecare om. Drepturile omului și climatul sunt amenințate. Spațiul democratic se îngustează și vedem tot mai des încălcarea drepturilor de a vorbi și de a protesta împotriva nedreptății. Cetățenii activi sunt esențiali pentru societățile democratice și favorabile incluziunii. Democrația, drepturile omului și un mediu înconjurător sănătos sunt toate interconectate. Aceste valori universale trebuie apărate și este esențial ca europenii să se unească pentru a rezolva aceste provocări”, mai scriu cei de la Changemaker Camp pe site.

cartepedia.ro
Organizatorii vor acoperi costurile pentru mâncare, cazare și transport (acesta se va face conform politicii prietenoase cu mediul, cu trenul sau autocarul).

Doritorii trebuie să aibă peste 18 ani și se pot înregistra pe site până pe 5 august. Nu este nevoie de experiență într-un anumit domeniu, dar  în formular sunt întrebări despre motivația fiecăruia de a participa la tabără. În a doua săptămână a lunii august, toți cei care au completat formularul vor fi anunțați dacă au fost acceptați în tabără sau nu.

European Changemaker este organizat de Greenpeace și Civil Rights Defenders.

Comentarii

comentarii