Green Deal: Comisia a lansat oficial cadrul european pentru cl─âdiri durabile

in Legislatie 27 October 2020 235 Views

Comisia European─â a lansat oficial┬áLevel(s) – cadrul european pentru cl─âdiri durabile, care este str├óns legat de obiectivele Green Deal ┬áreferitoare la un sector al construc╚Ťiilor durabil, ╚Öi care face parte din ac╚Ťiunile descrise ├«n noul Plan de ac╚Ťiune pentru economia circular─â ┬á╚Öi ├«n┬áStrategia privind un val de renov─âri.

Pactul verde european stabile╚Öte obiectivul nostru ÔÇö acela de a face ca Europa s─â fie primul continent neutru din punct de vedere climatic p├ón─â ├«n 2050 ÔÇö ├«ns─â pentru aceasta sunt necesare modalit─â╚Ťi inovatoare de reducere a emisiilor. Avem nevoie de o economie circular─â func╚Ťional─â, al c─ârei nucleu s─â fie o energie curat─â. Level(s) este conceput pentru a ├«mbun─ât─â╚Ťi durabilitatea cl─âdirilor de-a lungul ciclului lor de via╚Ť─â, ajut├ónd profesioni╚Ötii s─â furnizeze cl─âdiri mai bune ╚Öi acceler├ónd ├«n acela╚Öi timp tranzi╚Ťia Europei c─âtre un model economic mai circular”, a declarat comisarul pentru mediu, oceane ╚Öi pescuit, Virginijus┬áSinkevi─Źius.

Cl─âdirile sunt responsabile de 36┬á% din emisiile de gaze cu efect de ser─â ale UE rezultate din energie ╚Öi, dac─â analiz─âm ├«ntregul ciclu de via╚Ť─â al cl─âdirilor, adic─â nu numai utilizarea, ci ╚Öi fabricarea materialelor de construc╚Ťii, construc╚Ťia ╚Öi sf├ór╚Öitul ciclului de via╚Ť─â, constat─âm c─â acestea consum─â jum─âtate din energia noastr─â. ├Än plus, cl─âdirile ╚Öi sectorul construc╚Ťiilor consum─â aproape jum─âtate din toate materialele extrase, o treime din apa pe care o utiliz─âm ╚Öi o treime din de╚Öeurile noastre.

Level(s)┬áeste un cadru care contribuie la proiectarea ╚Öi construirea de cl─âdiri durabile, ╚Ťin├ónd seama de ├«ntregul ciclu de via╚Ť─â.┬áSe concentreaz─â asupra celor mai importante aspecte ale performan╚Ťei unei cl─âdiri, oferind un punct de acces simplu la ceea ce poate fi un domeniu foarte complex. Cadrul a fost elaborat pentru a fi utilizat de c─âtre diver╚Öii actori care particip─â la construirea unei cl─âdiri, precum ╚Öi┬áde c─âtre cei care gestioneaz─â sistemele de evaluare ╚Öi de certificare, pentru a garanta faptul c─â criteriile lor reflect─â cele mai importante priorit─â╚Ťi pentru economia circular─â la nivel european.

Comentarii

comentarii