Green Revolution, educație ecologică învățată prin joacă

in Ora de ecologie 17 December 2017 283 Views

Asociația Green Revolution desfășoară în București două proiecte care au rolul de a schimba perspectiva asupra mediului înconjurător: „Nava spațială Green Bee” și „Domurile în contradicție antagonică”.

Green Revolution, educație ecologică învățată prin joacă

Proiectul Green Bee este unul unic în lume, inovator, care a fost lansat în iunie 2012 pentru a schimba atitudinea față de mediul înconjurător prin intermediul unei abordări interactive a ecologiei. Nava spațială, o construcție modernă cu un diametru de 50 de metri, este un spațiu multimedia, echipat cu ecrane de proiecție, calculatoare interconectate cu touchscreen, efecte speciale și sisteme automatizate. În cinci ani de călătorii, nava Green Bee a plimbat în călătorii imaginare 30.000 de copii în peste 4.000 de ore pământești de misiuni.

Pe parcursul călătoriei ce durează 45 de minute, copiii cu vârste între 6 și 14 ani află informații esențiale despre atmosferă, aer, poluare, apă, hrană, energie și deșeuri.

Green Revolution, educație ecologică învățată prin joacă

„Domurile în contradicție antagonică” oferă copiilor o experiență prin care pot sesiza, indiferent de cât de mici ar fi, diferența între efectele pe care le are omul asupra pământului. În primul dom se află o lume ideală, cu plante, scaune de masaj și muzică de relaxare, iar în al doilea dom se află imaginea unui posibil viitor destul de sumbru, unul în care omul a folosit resursele naturale fără să realizeze că are o responsabilitate față de ecosistem.

Articolul face parte din episodul 3 al serialului „Ora de ecologie”. Citește aici despre alte 9 proiecte care mișcă rotițe în sistemul public de învățământ și care duc mesajul de responsabilitate față de mediu la copii.

Comentarii

comentarii