Greenpeace blocheaza transportul a 27.000 tone ulei de palmier

in Uncategorized 10 November 2008 82 Views

Greenpeace a blocat transportul a trei cisterne cu ulei de palmier care urmau sa paraseasca un port indonezian cu destinatiile China si Europa, informeaza Reuters. Actiunea face parte dintr-o miscare de protest a ONG-ului impotriva defrisarii masive din cauza recoltei masive destinate vanzarii.

Potrivit reprezentantului Greenpeace in Asia, Bustar Maitar, cele trei vapoare de transport blocate sunt Gran Couve, proprietate a liderului mondial din domeniu, Wilmar International Ltd., care transporta 27.000 de tone de ulei de palmier in directia Rotterdam, Smooth Sea, proprietate a PT Musim Mas si Victory Prima, care apartine companiei Sarana Tempa Perkasa.

Tot potrivit lui Bustar Maitar, Greenpeace a folosit in aceasta actiune trei barci de cauciuc, iar activistii ar fi ancorat vaporul Gran Couve pentru a-l impiedica sa paraseasca portul.

Administratia portuara din Dumai nu a putut sa confirme pentru Reuters daca cele trei transportatoare au fost intr-adevar blocate.

Greenpeace a mai folosit si in trecut tactica blocarii tranporturilor masive de ulei de palmier in Indonezia, cel mai mare producator din lume, in semn de protest impotriva defrisarilor cauzate de expansiunea acestei industrii.

Foto: Reuters.

Comentarii

comentarii