Greenpeace: Coca Cola, Nestle și Pepsi, cei mai mari generatori de deșeuri de plastic din lume

in Poluare 12 October 2018 269 Views

Coca Cola, Pepsi si Nestle sunt cei mai mari generatori de de╚Öeuri de plastic, conform unui raport Greenpeace care dezv─âluie contribu╚Ťia semnificativ─â a marilor corpora╚Ťii la poluarea cu plastic a lumii.

┬ę Soojung Do / Greenpeace

Greenpeace ╚Öi Break Free From Plastic, cu ajutorul a 10.000 de voluntari din 42 de ╚Ť─âri, au demarat timp de nou─â luni un amplu proiect de cur─â╚Ťare, precum ╚Öi o analiz─â a de╚Öeurilor ╚Öi a brandurilor care dezv─âluie modurile ├«n care corpora╚Ťiile gestioneaz─â problema polu─ârii cu plastic. Au avut loc 239 de opera╚Ťiuni de cur─â╚Ťare ├«n 42 de ╚Ť─âri din jurul lumii, care au rezultat ├«n analizarea a 187.000 de buc─â╚Ťi de de╚Öeuri din plastic.

Corpora╚Ťiile care genereaz─â cele mai multe de╚Öeuri de plastic sunt, ├«n ordinea contribu╚Ťiei:

Coca-Cola, PepsiCo, Nestl├ę, Danone, Mondelez International, Procter & Gamble, Unilever, Perfetti van Melle, Mars Incorporated, Colgate-Palmolive.

Plasticul va susţine cererea mondială de petrol până în 2050

Coca-Cola, Pepsi ╚Öi Nestle sunt responsabile ├«mpreun─â pentru 14% din poluarea cu plastic din ├«ntreaga lume. De╚Öeurile cu brandul Coca-Cola au fost g─âsite ├«n 40 dintre cele 42 de ╚Ť─âri unde s-au organizat ac╚Ťiuni de cur─â╚Ťare.

Conform raportului, cel mai des întâlnit tip de plastic a fost polistirenul, urmat îndeaproape de PET-uri.

Analiza realizat─â se bazeaz─â pe de╚Öeurile adunate ├«n timpul opera╚Ťiunilor de cur─â╚Ťare, indic├ónd cele mai des ├«nt├ólnite branduri, ├«ns─â autorii raportului sublinieaz─â c─â datele nu reprezint─â o cuantificare definitiv─â a de╚Öeurilor generate de companii.

ÔÇ×Aceste audituri ale brandurilor ofer─â dovezi clare ale rolului corpora╚Ťiilor ├«n perpetuarea crizei globale de plastic.ÔÇŁ, a declarat Von Hernandez, coordonator global la Break Free From Plastic.

Toate cele trei companii ╚Öi-au luat angajamente pentru reducerea plasticului din ambalaje p├ón─â ├«n 2025. Coca Cola a anun╚Ťat c─â toate ambalajele vor fi reciclabile, Nestle a anun╚Ťat c─â ambalajele vor fi reciclabile sau reutilizabile, iar PepsiCo a declarat c─â ambalajele lor vor fi reciclabile, compostabile sau biodegradabile.

Green Report Shop Produse ECO

Greenpeace cere consumatorilor s─â se implice ╚Öi s─â pun─â presiune pe corpora╚Ťii pentru a oferi op╚Ťiuni mai sustenabile. Ei au ├«nceput o campanie pe re╚Ťelele sociale, ├«n care oamenii sunt ├«ncuraja╚Ťi s─â fotografieze de╚Öeurile de plastic pe care le v─âd aruncate ├«n mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi s─â posteze fotografia al─âturi de hashtag-ul #IsThisYours ╚Öi tag-ul brandului.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Bra╚Öov ╚Öi a terminat Facultatea de Jurnalism ╚Öi ╚śtiin╚Ťele Comunic─ârii. Scrie, face fotografii pe film ╚Öi viseaz─â la o lume ├«n care omul ├«╚Öi re├«ntoarce sufletul c─âtre natur─â.

Comentarii

comentarii