Greenpeace ofera boabe de porumb parlamentarilor

in Uncategorized 26 September 2007 95 Views

Adevarul: Greenpeace le-a oferit parlamentarilor boabe de porumb

Deputatii romani au gasit, ieri, in cutiile postale nominale cate un "cadou", din partea organizatiei Greenpeace, menit sa faca lumina in privinta importului si cultivarii Organismelor Modificate Genetic (OMG) in Romania.
Vineri, cei 137 de senatori au avut aceeasi surpriza. Pe plicul cu boabe de porumb nemodificat genetic – creat de cercetatorii romani – sunt desenati stuleti de porumb si este tiparit indemnul "Protejati agricultura Romaniei de organismele modificate genetic".

Alesii nostri au primit si doua brosuri editate de Greenpeace, ale caror titluri sunt "Porumbul modificat genetic: Realitatea din spatele miturilor" si "Romania: locul de joaca pentru industria organismelor modificate genetic?".

Insistenta da rezultate

Cele trei materiale au fost oferite alesilor in scopul de-a fi informati corect despre demersurile pe care organizatia Greenpeace le face in privinta importurilor si cultivarii OMG-urilor in Romania. "Prin aceasta actiune, am vrut sa aratam parlamentarilor ca exista alternativa romaneasca eficienta", ne-a declarat coordonatorul campaniei, Gabriel Paun.

Pentru distribuirea materialelor in sediul parlamentului, organizatia Greenpeace a primit aprobarea de intrare in edificiu de la Secretariatul General al Parlamentului. Un numar de 11 voluntari, imbracati in tricouri de culoare verde pe care scria "Spune NU OMG", au distribuit, timp de o ora, pachetele de la Greenpeace. Deputatii chestionati de ziaristi au spus ca sunt de acord cu astfel de actiuni si s-au angajat, bineinteles, sa sprijine agricultura romaneasca.

"Cred ca suntem la doi pasi de victorie. Ministerul Agriculturii a anuntat ca manifesta deschidere pentru a pune capat OMG in Romania, daca Ministerul Mediului, ca autoritate competenta, va lua initiativa in acest sens", a conchis Gabriel Paun.

O alta campanie de mediu, "Romania fara cianuri", a inregistrat ieri o noua victorie, dupa ce parlamentarii PSD au anuntat ca vor sustine proiectul ce interzice folosirea cianurilor in minerit. Prin urmare, insistenta campaniilor de mediu incepe sa dea rezultate.

Pentru mai multe informatii vizitati Adevarul

Jurnalul National: Cadou de la Greenpeace

Mai multi voluntari Greenpeace au vizitat ieri Parlamentul Ro¬ma¬niei pentru a trage un semnal de alarma in ceea ce pri¬¬veste organismele modificate ge¬netic. 12 voluntari, cu tricouri pe care scria "Spu¬ne NU OMG", le-au lasat alesilor, in casutele nominale, cate un pa¬chetel care continea materiale in¬formative despre culturile transgenice si un saculet cu seminte de porumb nemodificat genetic. Semintele sunt produse de cercetatori romani si combat eficient daunatorii.

Pentru mai multe informatii vizitati Jurnalul National

Comentarii

comentarii