GreenTech Film Festival 4, o săptămână de evenimente şi filme online, despre mediu

GreenTech Film Festival, eveniment dedicat educaţiei și promovării unui stil de viață sustenabil, grija faţă de mediu şi tehnologiile verzi, se mută anul acesta în mediul online. Vor fi abordate teme precum biodiversitatea din România, energia regenerabilă, tehnologie si inovație pentru combaterea schimbărilor climatice. Filmele sunt unele proiectate și apreciate la ediţiile anterioare sau văzute în premieră anul acesta.

Ediţia cu numărul patru se desfăşoară exclusiv online în perioada 16-22 noiembrie 2020 pe canalele asociate platformei (website şi  social media) şi pe eventbook.ro.

În deschiderea seriei de evenimente şi proiecţii organizatorii oferă acces gratuit la premiera documentarului To Teach a Bird to Fly, prezentat cu sprijinul Ambasadei Finlandei la Bucureşti, un film care explorează dispariția păsărilor și schimbările climatice printr-o poveste fictivă din viitor. Documentarul va fi disponibil pe parcursul zilei de 16 noiembrie, pe site-ul greentechfilmfestival.ro, iar pe 17 noiembrie va putea fi urmărit şi pe eventbook.ro. Din programul proiecţiilor online fac parte şi două documentare prezentate în premieră la ediţia din 2019 – Blue Heart şi Artifishal realizate de Patagonia.

Tema naturii şi a biodiversităţii, de această dată din România, se va reflecta şi în evenimentul online cu titlul „România Sălbatică – importanța cunoașterii biodiversității din țara noastră”, transmis LIVE marţi, 17 noiembrie, ora 13.00, pe pagina de Facebook GreenTechFilmFestival.

Invitaţi speciali: Dan Dinu, fotograf şi iniţiator România Sălbatică, Cosmin Dumitrache – videograf România Sălbatică, Tiberiu Chiricheș – Director Executiv, Fundaţia ProPark (principalul furnizor de instruire pentru arii protejate și conservare în România) şi Adrian Hăgătiș – Specialist în proiecte de resălbăticire, SRS – Societatea Română de Sălbăticie. Totodată, în programul acestei ediţii online este inclus şi documentarul Parcurile Americane, o călătorie realizată de Dan Dinu şi Cosmin Dumitrache prin unele dintre cele mai cunoscute parcuri naționale americane și rezervații mici, dar interesante, cu scopul de arăta cum este protejată natura aici și ce avem noi de învățat de la cei care au inventat acest concept.

Pe 18 noiembrie, ora 13.00, #gtff4you transmite LIVE evenimentul „Democratizarea pieţei de energie în România. Modele de business în sectorul energiei regenerabile”, o discuţie organizată alături de reprezentanţii start-up-ului Cooperativa de Energie, în cadrul căruia publicul are ocazia să afle mai multe despre cum funcționează piața de energie din România, ce este o cooperativă de energie, ce își propune Cooperativa de Energie şi cum ne putem implica fiecare dintre noi în proiect. Invitaţii evenimentului sunt Victor Iancu – Președintele Cooperativei de Energie, Dinu Drog și Adrian Munteanu – membri fondatori.

Care este „Rolul tehnologiei şi inovaţiei în combaterea schimbărilor climatice” vor explica experţi ai acestui domeniu, în cadrul unui eveniment online organizat împreună cu Revista Ştiinţă & Tehnică, moderat de profesorul Alexadru Mironov, pe 19 noiembrie, ora 13.00, LIVE pe Facebook/GreenTechFilmFestival.

În programul acestei ediţii sunt incluse proiecţii ale unor filme scurte care ilustrează modelul danez pentru combaterea schimbărilor climatice, prezentate cu sprijinul Ambasadei Danemarcei în România, cât şi animaţia In The Forest of Huckybucky, prezentată cu sprijinul Ambasadei Norvegiei la Bucureşti. Cu sprijinul Ambasadei Suediei la București vor fi incluse în program și filme scurte legate de sustenabilitate și inovație care fac parte din proiectul Stories from Sweden, Swedish Institute. Programul complet al evenimentelor şi proiecţiilor este disponibil pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro.

GreenTech Film Festival este un concept lansat de Media Image Factory, agenție specializată în dezvoltarea proiectelor și inițiativelor cu impact social, iar această ediţie specială este sprijinită de: Ambasada Suediei la Bucureşti, Ambasada Novegiei la Bucureşti, Ambasada Finlandei la Bucureşti, Ambasada Danemarcei la Bucureşti, Institutul de Film Norvegian, Asociaţia Alucro, Every Can Counts România, Organizaţia ECOTIC.

Citește și: 

„Acasă”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, în cinema din 18 septembrie

„Extinction: The Facts”, un nou documentar al naturalistului David Attenborough

VIDEO. „Life below water” – documentar despre plastic, narat de Morgan Freeman

„Planet of humans”, documentarul care pune la îndoială eficiența energiilor verzi

spot_img

Ultimele știri