GreenWEEE deschide o nouă fabrică de reciclare a deșeurilor electrice și electronice

in Business, Poluare 7 March 201719 Views

GreenWEEE International, membră a grupului integrat de reciclare Green Group, va investi 3,5 milioane de euro în a doua fabrică de tratare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, situată în Câmpia Turzii, județul Cluj.

linie de reciclare GreenWEEE

Conform planului, noua fabrică își va începe activitatea în luna iunie 2017 și va beneficia de cele mai avansate tehnologii în reciclarea echipamentelor electrice și electronice, având o capacitate de procesare de 25.000 tone pe an.

Va dispune de linii tehnologice pentru tratarea frigiderelor, a mașinilor de spălat, a echipamentelor IT&C, precum și a altor echipamente electrice și electronice. Fabrica va avea activitate permanentă, iar în următorii trei ani va crea aproximativ 80 de locuri de muncă.

De asemenea, fabrica din Buzău va beneficia în prima jumatate a anului 2018 de o investiție în valoare de 5 milioane de euro, constând în modernizarea și mărirea capacității de producție și achiziția primei linii tehnologice pentru reciclarea echipamentelor LCD din România.

 

GreenWEEE reciclează echipamente frigorifice şi de aer condiţionat, aparate electrocasnice de mici şi mari dimensiuni, unelte electrice sau echipamente informatice şi de telecomunicaţii, dar și baterii, fiind singurul reciclator de baterii din  Europa de Sud-Est.

Deșeurile provin de pe piața locală, de la operatori economici autorizați pentru preluarea responsabilității producătorului, prin colectare de la persoane fizice, cât și prin contracte cu mari producători sau retaileri de electronice.

DEEE-urile sunt alcătuite din materiale care se degradează în mii de ani, conținând inclusiv substanțele toxice. De cele mai multe ori riscurile pentru sănatate și mediu înconjurător derivă din felul greșit în care aceste deșeuri sunt gestionate după terminarea ciclului lor de viață. În urma procesării în fabrică, agenții poluanți sunt îndepărtați în mediu controlat, iar materialele reciclabile sunt introduse în circuitul economic, transformându-se în produse noi.

Comentarii

comentarii