Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Greutatea corporala depinde de calitatea mancarii, nu de cantitate

Un studiu publicat de Jurnalul de Medicina din New England arata ca greutatea corporala depinde mai mult de tipul de mancare consumata, decat de cantitatea ei. 

Studiul scoate in evidenta cele mai indicate si cele mai periculoase alimente pentru un corp sanatos cu o greutate ideala. Chipsurile din cartofi sunt, se pare, cel mai periculos aliment pentru silueta, ingrasand cel mai mult dintre toate celelalte produse. Potrivit cercetarii, la polul opus se situeaza iaurtul simplu, care ingrasa cel mai putin. 

„Pentru dieta, recomandarile traditionale spun ca puteti manca orice cu moderatie, concentrandu-va pe numarul total de calorii. Rezultatele noastre au aratat ca tipurile de alimente si de bauturi, deci calitatea dietei, au o legatura foarte puternica cu greutatea corporala”, a spus dr. Dariush Mozaffarian, profesor asociat de epidemiologie la Harvard Medical School si conducator al studiului. 

Printre cele mai periculoase alimente pentru silueta si sanatate se numara cartofii de orice fel, in special prajiti, sucurile indulcite, carnea rosie si faina alba. De altfel, rezultatele acestea sunt confirmate de alte 3 studii realizate pe 400.000 de subiecti. 

Pe de alta parte, fructele si legumele ingrasa cel mai putin. Studiul a aratat insa ca la kilogramele luate in plus contribuie, in timp, si alti factori, precum inactivitatea si consumul de alcool.

Tot mai multe cercetari in domeniul nutritiei arata ca dietele bazate pe alimente neprocesate au un impact pozitiv asupra greutatii, tonusului si sanatatii. In plus, cu cat sunt mai putin procesate, cu atat impactul lor asupra mediului este mai mic. 

Foto: newpopularity.com

Raluca Petrescu
 

Cititi si:

Obezitatea ar putea deveni „boala cronica”

Gheorghe Mencinicopschi recomanda, dupa Paste, cura de detoxifiere ecologica

spot_img

Ultimele știri