Grupul Norofert lansează o nouă linie de îngrășăminte organice și inputuri bio pentru grădinărit și fermieri mici

in Business, Companii, Siguranta alimentara 9 July 2019 184 Views

Grupul Norofert, unul dintre cei mai importanţi producători de îngrăşăminte ecologice din România, lansează o nouă linie de îngrășăminte organice și inputuri bio pentru grădinărit și fermieri mici sub brandul Norofert Fito.

Noua linie de produse pentru grădinărit are la bază opt produse și include îngrășăminte organice, insecticide și fungicide care pot fi folosite pe tot parcursul ciclului vegetal al plantelor, pentru a asigura sănătatea completă a acestora.

Produsele pot fi utilizate pe toate tipurile de legume, fructe și flori care sunt cultivate pe suprafețe mici de până la un hectar.

”Suntem încântați să lansăm oficial Norofert Fito înainte de listarea pe Bursa de Valori București, pentru că, prin aceasta, arătăm pieței și viitorilor noștri acționari că ne concentrăm asupra obiectivelor noastre și că suntem capabili să ne îndeplinim promisiunile. Suntem primul producător local care atacă piața micilor fermieri și credem că potențialul este unul foarte mare, deoarece și la nivel mondial, am văzut o creștere masivă pentru liniile specializate pentru activitățile de grădinărit, iar tendința aceasta începe acum să ajungă și în România”, a spus Vlad Popescu, CEO și acționar majoritar Norofert Group.

Producătorul spune că toate produsele din linia Norofert Fito îndeplinesc nevoile de elemente micro și macro ale plantelor, contribuind la creșterea și dezvoltarea lor sănătoasă și oferind în același timp soluții complete pentru combaterea bolilor și dăunătorilor.

Toate inputurile produse de Norofert, inclusiv componentele liniei Fito, folosesc materii prime de origine vegetală și animală, componente bacteriene și microorganisme ca ingrediente și sunt aprobate pentru utilizare în agricultura ecologică pe tot teritoriul Uniunii Europene.

Acest lucru înseamnă că produsele care au fost cultivate cu ajutorul inputurilor bio marca Norofert sunt mai sănătoase pentru consumatorii finali pentru că nu conțin reziduuri de pesticide dăunătoare, care sunt prezente de obicei în culturile, legumele și fructele provenite din agricultura convențională.

Întreaga linie Norofert Fito este validată pentru agricultura ecologică de către unul dintre cele mai mari organisme de certificare ecologică din Europa, EcoCert France.

Până la sfârșitul anului 2019, Norofert Group intenționează ca produsele liniei Fito să fie disponibile în peste 200 de magazine specializate în grădinărit și fitofarmacii din România și, de asemenea să se extindă pe piețele externe prin colaborarea cu distribuitori străini.

Compania are în prezent două linii principale de business: Norofert Organics, pentru fermierii profesioniști care cultivă pe suprafețe mari, aproximativ 800 -1000 de hectare si Norofert Fito, care include produse ecologice pentru hobby gardening și fermieri mici.

În 2018, Norofert Group a lansat o noutate pe piața agricolă europeană prin introducerea de îngrășăminte sub formă de tablete efervescente.

Comentarii

comentarii