Gumshoe, prima pereche de adidaşi făcuţi din gumă de mestecat reciclată

in Business 20 May 2018 68 Views

Explicit Wear, o companie din domeniul modei din Olanda, speră să rezolve una dintre situațiile neplăcute ale vieții – disconfortul de a călca în guma de mestecat aruncată pe trotuar – ajutând în același timp la păstrarea curățeniei pe străzile din Amsterdam. Împreună cu organizația locală de marketing Iamsterdam și firma Gumdrop a creat o ediție limitată de pantofi sport pentru adulți din gumă reciclată care a fost răzuită de pe trotuarele orașului.

Prețul unei perechi va fi de 190 de euro și vor intra pe piață începând cu luna iunie.

Pantofii, numiți Gumshoe, utilizează un compus reciclat realizat de Gumdrop. Acest compus, numit Gum-Tec, are în compoziție gumă de mestact în proporție de 20%.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=f155BH2MErE&w=560&h=315]

Fiecare kilogram de gumă poate fi integrat în patru perechi de tălpi, potrivit firmei Gumdrop. Și din moment ce în fiecare an se aruncă aproximativ 1,4 milioane de kilograme de gumă pe străzile orașului Amsterdam, există potențial pentru confecționarea multor perechi de pantofi.

În prezent, adidașii sunt disponibili pentru precomandă, în culorile roz și roșu/negru. O hartă a Amsterdamului este turnată în partea de jos a tălpilor pentru a reaminti subtil oamenilor problema gunoiului din oraș. Și mai mult decât atât, adidașii chiar miros a gumă de mestecat.

Creatorii Gumshoe speră să extindă proiectul și în alte orașe importante din întreaga lume.

Comentarii

comentarii