Gumshoe, prima pereche de adida┼či f─âcu┼úi din gum─â de mestecat reciclat─â

in Business 20 May 2018 35 Views

Explicit Wear, o companie din domeniul modei din Olanda,┬ásper─â s─â rezolve una dintre situa╚Ťiile nepl─âcute ale vie╚Ťii – disconfortul de a c─âlca ├«n guma de mestecat aruncat─â pe trotuar – ajut├ónd ├«n acela╚Öi timp la p─âstrarea cur─â╚Ťeniei pe str─âzile din Amsterdam. ├Ämpreun─â cu organiza╚Ťia local─â de marketing Iamsterdam ╚Öi firma Gumdrop a creat o edi╚Ťie limitat─â de pantofi sport pentru adul╚Ťi din gum─â reciclat─â care a fost r─âzuit─â de pe trotuarele ora╚Öului.

Pre╚Ťul unei perechi va fi de 190 de euro ╚Öi vor intra pe pia╚Ť─â ├«ncep├ónd cu luna iunie.

Pantofii, numi╚Ťi Gumshoe, utilizeaz─â un compus reciclat realizat de Gumdrop. Acest compus, numit Gum-Tec, are ├«n compozi╚Ťie gum─â de mestact ├«n propor╚Ťie de 20%.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=f155BH2MErE&w=560&h=315]

Fiecare kilogram de gum─â poate fi integrat ├«n patru perechi de t─âlpi, potrivit firmei Gumdrop. ╚śi din moment ce ├«n fiecare an se arunc─â aproximativ 1,4 milioane de kilograme de gum─â pe str─âzile ora╚Öului Amsterdam, exist─â poten╚Ťial pentru confec╚Ťionarea multor perechi de pantofi.

├Än prezent, adida╚Öii sunt disponibili pentru precomand─â, ├«n culorile roz ╚Öi ro╚Öu/negru. O hart─â a Amsterdamului este turnat─â ├«n partea de jos a t─âlpilor pentru a reaminti subtil oamenilor problema gunoiului din ora╚Ö. ╚śi mai mult dec├ót at├ót, adida╚Öii chiar miros a gum─â de mestecat.

Creatorii Gumshoe speră să extindă proiectul și în alte orașe importante din întreaga lume.

Comentarii

comentarii