VIDEO. Munți de gunoaie abandonate „de lene” pe brațul Sulina

in Poluare, Video News 20 August 2020 101 Views

În mediul online au apărut mai multe imagini cu zeci de saci menajeri abandonați pe malul Dunării, pe brațul Sulina. Ministerul Mediului a declarat că cetățenii le aruncă, de lene, direct din barcă.  

Zeci de saci de gunoi menajer au fost depozitați, în dezordine, pe malul Dunării, informează Administrația Rezervației Biosferei din Delta Dunării. Sacii au fost abandonați pe platforma Stației de sortare și epurare de la Crișan de către operatorii de turism localizați pe malul opus.

Sacii de gunoi menajer au fost aruncați direct din barcă, fără a mai fi transportați dincolo de mal, în containerele situate la câțiva metri depărtare. Unii dintre saci s-au rupt, iar deșeurile au ajuns în apă.

„Din păcate, imaginile sunt revoltătoare, îmi doresc ca astfel de cazuri să nu mai avem nici pe cuprinsul Deltei, și nici în alte localități din țară”, a comentat duminică, la Digi24, ministrul Mediului, Costel Alexe.

„Un al doilea apel public este către cetățeni, care atunci când duc resturile menajere sau deșeurile la pubele sau la platformele de depozitare să facă minimul efort de a pune acești saci cu deșeuri în containere. Din comoditate, din lene sau din alte motive, mulți preferă să le arunce, dacă este posibil, din barcă pe mal și poate nici nu mai ajung pe mal. Trebuie să fim mai atenți și să dăm dovadă de mai mult spirit civic”, a mai transmis Costel Alexe, după ce a atras atenția autorităților locale care gestionează deșeurile.

Saci de gunoi la Crișan

Imagini cu munți de gunoaie pe brațul Sulina! Zeci de saci de gunoi menajer au fost depozitați, în dezordine, pe malul Dunării, unii dintre ei fiind rupți, gunoiul ajungând în apă. Sacii au fost abandonați pe platforma Stației de sortare și epurare de la Crișan de către operatorii de turism localizați pe malul opus. Sacii de gunoi menajer au fost aruncați direct din barcă, fără a mai fi transportați dincolo de mal, în containerele situate la câțiva metri depărtare.În mod normal, deșeurile se depun în containerele situate pe platformă până la preluarea acestora de către firma de salubrizare, însă volumul de gunoi fiind mare, apar probleme dacă sacii nu se depozitează corespunzător. După implicarea autorităților, sacii de gunoi menajer au fost îndepărtați și platforma eliberată și curățată.ARBDD și Garda de Mediu au ca obiectiv monitorizarea acestei situații și aplicarea de sancțiuni acolo unde este cazul.

Geplaatst door ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii op Maandag 17 augustus 2020

Într-un reportaj din 2017, Pro TV arăta că gunoiul din localitatea Sulina era aruncat pe fâşia îngustă dintre Dunăre şi Mare, pe teritoriul Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării, un loc în care mediul trebuie protejat cu stricteţe. Asta deși exista stație de sortare a gunoiului, dar care nu funcționa.

Foto: Pro TV

În cazul de la Crișan, după implicarea autorităților, sacii de gunoi menajer au fost îndepărtați și platforma eliberată și curățată. ARBDD și Garda de Mediu au ca obiectiv monitorizarea acestei situații și aplicarea de sancțiuni acolo unde este cazul, au transmis autoritățile.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii